Home Sanatate Puterea de vindecare a usturoiului

Puterea de vindecare a usturoiului

0

Recunoscut din timpuri stravechi, usturoiului i s-a dus faima cum ca ar fi planta care le face de petrecanie… vampirilor si spiritelor rele!

Inainte de a apela la puterile magice se cuvine sa spunem doua cuvinte despre locul de unde provine aceasta leguma (da, face parte din randul leguminoaselor!) cu proprietati nebanuite, foarte sanatoasa, care da un gust unic mancarurilor. Trebuie stiut in primul rand ca usturoiul este folosit in bucataria tuturor popoarelor, originea lui fiind in sudul Europei – zona mediteraneana. Consumat de vechii greci romani si egipteni, usturoiului i se dusese vestea cum ca mestecatul unui catel mareste forta atletilor, contribuind la rapiditatea lor, iar sclavii care munceau la ridicarea piramidelor primeau zilnic leguma ca sa aiba mai mult spor.

Mai tarziu, in Evul Mediu, usturoiul era considerat un antidot impotriva ciumei, boala despre care se credea ca ar fi o manifestare a spiritelor rele. Tot din aceeasi perioada dateaza si legendele in care se spunea ca spiritele rele sunt indepartate cu ajutorul usturoiului. incet, incet, el a ajuns insa si prin bucatarii, folosit in prepararea diverselor mancaruri, mai intai in Europa apoi in India. Din pacate, considerat a fi prea… popular a avut nevoie de ceva timp pana sa patrunda si in bucatariile aristocratilor, iar in america s-a raspandit foarte tarziu – acum circa 100 de ani.

Virtutile lui sunt binecunoscute, usturoiul fiind cel care da savoare deosebita supelor, sosurilor si salatelor. Nu putem omite proprietatile antibacteriene, antivirale si antibiotice, usturoiul fiind un adevarat medicament. Este recomandat si in hipertensiune arteriala, stimuleaza sistemul imunitar, are efect anticoagulant, in plus – mentine nivelul colesterolului in limite constante. De asemenea, este cunoscut ca afrodisiac si aliment capabil sa mentina si sa sporeasca capacitatile sexuale ale barbatilor.

Daca consumati aproximativ cinci catei de usturoi contribuiti substantial si la protejarea inimii. Mai mult, se vorbeste ca ar fi o modalitate de prevenire a cancerului de san.

Din fericire, usturoiul poate fi cumparat pe tot parcursul anului, pastrarea lui facandu-se in locuri uscate si racoroase dar niciodata in frigider.

Singurul inconvenient este mirosul, dar si aici va putem oferi o solutie: mestecati patrunjel proaspat si mirosul va disparea imediat! La fel, daca nu aveti probleme, puteti mesteca niste boabe de cafea. Si, bine-nteles, spalati-va cat mai des pe dinti!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.