Home Casa Proiecte de case ieftine și frumoase pentru o familie de trei persoane

Proiecte de case ieftine și frumoase pentru o familie de trei persoane

0

Majoritatea persoanelor, atunci când încep să-și construiască o casă – sau măcar să se gândească la construcția uneia, se gândesc că “mai mare e mai bine,” dar realitatea nu este tocmai asta. O casă prea mare pentru nevoile personale va deveni o corvoadă: cheltuieli uriașe și inutile cu întreținerea, camere pe care nu le vei folosi niciodată, stres în plus. O casă ar trebui să fie construită exact pentru nevoile personale iar în acest articol vă voi ajuta cu niște idei – proiecte de case ieftine dar extrem de frumoase pentru familii din trei persoane.

Majoritatea familiilor din România au trei membri iar părerea mea este că pentru o astfel de familie nu sunt necesare mai mult de trei camere excelent optimizate (care pot, până la urmă, face față și unui al doilea potențial copil!). Am niște cunoscuți – familie de trei persoane – care și-au ridicat casă pe două niveluri, cu trei bai, living uriaș, un al doilea living la etaj și cinci dormitoare. După ce i-au omorât prețurile pentru încălzire iarna trecută, s-au “mutat” doar la etajul întai, practic la trei camere. Nu faceți greșeala, deci, să vă construiți o casă mai mare decât aveți nevoie!

Acestea fiind zise, iată mai jos niște idei de proiecte superbe și ieftine pentru case de familii din trei persoane:

1. Casă 92 metri pătrați (66.7 utili)

proiect casa 01

Probabil că pe mulți i-ar pufni râsul dacă ar auzi de o casă de “doar” 62.5 metri pătrați utili, dar totul se va schimba când veți vedea acest proiect. Împărțită perfect și gândită pentru cofort, această casă utilizează și exploatează la maxim fiecare centimetru pătrat. Design modern, o sufragerie ce se extinde într-o open kitchen, două dormitoare și o baie, alături de o cameră pentru centrala termică. Noua “acasă,” frumoasă și ieftină. Prețul variază între 13,800 de euro la roșu și 32,000 euro la cheie.

proiect casa 02 proiect casa 03

Sursa: aici.

2. Casă cu terasă (99 mp)

proiect casa cu terasa 01

Sincer, cred că o suprafață utilă de 99 de metri pătrați este mult prea mare pentru o familie de trei membri, dar sunt persoane care își doresc ceva mai mult spațiu și aici îl găsesc cu siguranță. Îmi place foarte mult cum este compartimentat totul – spațiul de servit masa este în fața bucătăriei deschise, iar abia apoi vine livingul (eu chiar aș separa totul printr-un perete care are loc de minune acolo pentru a ține mirosul departe). Două dormitoare mari separate de o baie, plus debara și cameră pentru centrala termică. Foarte frumoasă casa, cu două terase și tot ce-ți poți dori. Prețul variază între 18,000 și 42,000 de euro în funcție de nivelul de finisare a casei.

Model proiect casa cu terasa 03

Sursa: aici.

3. Casă cu mansardă (80 mp)

proiect casa cu mansarda

Deși nu sunt complet pentru casele cu etaj (am locuit mult timp într-o astfel de casă încât să mi se acrească de etaj), nu neg că o mansardă poate fi extrem de utilă – în caz că mai e nevoie de extra spațiu într-un viitor mai mult sau mai puțin îndepărtat. Până atunci, avem casa “de bază” cu trei camere: un living/bucătărie comune de o suprafață uriașă, plus cele două dormitoare. O construcție frumoasă și ieftină, pornind de la 16,350 de euro!

Sursa: aici.

4. Casă cu două băi și birou

proiect casa cu doua bai 01

În cazul în care unul dintre membri familiei lucrează acasă/de acasă foarte mult timp, nu strică introducerea unei camere în plus care să servească pe post de birou. Casa aceasta are acel spațiu, precum și două băi (sau 1.5 băi, pentru a ține totul corect) – totul pe 92.7 metri pătrați. Excelentă pentru familiile tinere care nu exclud posibilitatea unui al doilea copil – și transformarea biroului în camera lui în viitor. Întreaga construcție arată excelent, iar prețul variază între 17,250 euro și 40,250 euro.

proiect casa cu doua bai 02

Sursa: aici.

5. Casa Brândușa

proiect casa brandusa 01

O casă mică și foarte cochetă, cu o suprafață de doar 63 metri pătrați, această locuință este ideală pentru familii din trei membri care știu să-și optimizeze spațiul. Îmi place la ea că bucătăria este separată de sufragerie (oricât de bună ar fi ventilația, tot se împrăștie mirosul), iar spațiul este perfect optimizat și fiecare cameră ușor de accesat. Îi lipsește camera termică, deci trebuie luat și lucrul acesta în considerare. Prețul însă este extrem de scăzut, începând undeva la 12,600 de Euro.

proiect casa brandusa 023

Sursa: aici.

6. Casa Lora cu terasă

proiect casa lora 01

Terasele sunt binevenite oricând, chiar dacă în țara noastră nu reușim să profităm de ele întreg anul. Această casă vine cu o terasă ce se află aproape de bucătărie, ceea ce înseamnă că în zilele frumoase se poate servi masa afară. Casa se întinde pe 83 metri pătrați, iar eu cred că ar putea fi “strânsă” puțin pentru a ocupa și mai puțin spațiu. Prețul estimat: începând de la 18,000 Euro.

proiect casa lora 02

Sursa: aici

Iată, deci, șase proiecte extrem de frumoase de case pentru familii de trei persoane (unele chiar cu opțiunea de “extindere” a familiei). Ce părere aveți despre ele?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.