Home Sanatate Mai multe despre reumatism

Mai multe despre reumatism

0

Un rol hotaritor au infectiile streptococice si predispozitia genetica cand vine vorba de reumatism si alte probleme reumatice. Ceea ce inseamna ca putem da o definite a reumatismului:

Reumatismul este o afectiune care se caracterizeaza printr-o inflamare a tesutului conjunctiv, afectind in special in acest proces inima si articulatiile. In aparitia reumatismului un rol hotaritor il au infectiile streptococice si predispozitia genetica a organismului.

De reumatism sufera foarte des si copiii de 7-15 ani. Debutul poate fi foarte brusc: la 10-14 zile dupa ce au suferit de anghina, scarlatina, faringita, copiilor le creste din nou temperatura, apar dureri puternice, inrosirea si umflarea puternica a articulatiilor.

Afectarea inimii poate conduce la dezvoltarea insuficientei cardiace. Semnele afectarii inimii sint: pulsul ridicat, respiratia greoaie, senzatia de durere in zona inimii, slabiciune, survenirea oboselii foarte repede.

Reumatismul poate afecta de asemenea si alte organe si sisteme, cum ar fi sistemul nervos. Ca urmare se poate dezvolta afectiunea denumita coree (boala neurologica, frecventa mai ales la tineri, caracterizata prin miscari musculare involuntare continue si dezordonate ale diverselor segmente corporale). Tratarea reumatismului este un proces de lunga durata. Conditia esentiala in tratarea acestei afectiuni este lichidarea focarului de infectie cronica.

In timpul accesului de reumatism trebuie sa respectati regimul la pat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.