Home Sanatate Lucruri interesante despre… banane

Lucruri interesante despre… banane

0

Adeseori asemanate, in gluma, cu organul masculin datorita formei pe care o are, banana cea nevinovata are foarte multe secrete pe care consumatorul de zi cu zi nu le cunoaste. Daca ai ceva timp la dispozitie si vrei sa afli ceva interesant, citeste mai jos cateva lucruri fascinante pe care nu le stii despre banane!

1. Bananele sunt natural radioactive datorita continutului relativ ridicat de potasiu (mai exact Potasiu-40, care este un isotop radioactiv de potasiu).

2. Cam toti bananii din lume sunt “clone” perfecte, originand in totalitate dintr-o singura specie din sud estul Asiei. Asta inseamna ca, in cazul in care un pradator natural al bananilor ar aprea la un moment dat in lume, riscul ca bananele sa dispara de pe fata pamantului este urias!

3. Anual, se consuma peste 100 de miliarde de banane in lume, ceea ce face banana al patrulea cel mai consumat aliment de pe glob, dupa faina, orez si porumb.

4. In America, o persoana consuma pe an de doua ori mai multe banane decat mere si portocale combinat!

5. Bananele ne inveselesc, continanad o combinatie de vitamina B6 si aminoacidul tryptophan (pe langa multe alte minerale si vitamine), care sporesc buna dispozitie (aceeasi combinatie, dar in proportii mai mari se gaseste in proportiile do prozac).

6. Bananii sunt de fapt plante erbacee (deci nu copaci, neavand un trunchi lemnos) – cele mai mari plante erbacee din lume!

7. Banana este un fruct inrudit cu strugurele, capsuna sau fagul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.