Home General Lucruri fascinante despre Halloween

Lucruri fascinante despre Halloween

0

Desi o sarbatoare traditionala a Statelor Unite, Halloween-ul a fost importat rapid si in Romania, de la an la an devenind din ce in ce mai popular. Totusi, fiind recent “achizitionat” in tara noastra, Halloween-ul are cu siguranta o serie numeroasa de lucruri fascinante pe care nu le stiati, asa ca m-am hotarat sa impartasesc cu voi cateva – fie ca veti sarbatori Halloween sau nu, e interesant de stiut mai mult despre aceasta sarbatoare.

Primul lucru care conteaza este cand se serbeaza Halloween? Raspunsul este: pe 31 octombrie in fiecare an. Acum sa vedem cateva lucruri fascinante despre Halloween:

1. Sarbatoarea este una de origine celta, avandu-si originea in Marea Britanie.

2. Culorile care reprezinta Halloween sunt portocaliu (sugereaza sfarsitul perioadei de recoltare) si negru (asociat cu moartea).

3. Celebrii dovleci luminati (Jack’o’lanterns) isi au originea in Irlanda, unde erau fabricati pe 31 octombrie pentru a tine spiritele rele la distanta

4. Ideea purtarii costumelor “scary” de Halloween are baze mai serioase: celtii considerau ca in aceasta noapte spiritele si fantomele se plimba prin lume, si purtau masti hidoase pentru a fi considerati si ei spirite si fantome ­čÖé

5. Se spune ca daca vedeti un paianjen de Halloween, acesta reprezinta spiritul unei persoane iubite care va vegheaza (deci nu il omorati!)

6. Pisicile negre nu aduc ghinion, dar sunt animalele de companie ale vrajitoarelor.

Voi ce veti face anul acesta? Veti sarbatori Halloween-ul sau nu?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.