Home Tech Linux, mai bun decat Windows?

Linux, mai bun decat Windows?

0

Se tot incearca o dezbatere: care sistem de operare este mai bun, Linux sau Windows? Este dificil de ales un invingator, deoarece fiecare aduce avantaje si dezavantaje, dar din ce in ce mai multa lume considera ca Linux-ul este mai bun decat Windowsul.

Linuxul bate Windowsul la capitolu desktop, Lynux este cel mai rapid browser din lume iar puterea sistemului sta in modul lui de partajare a memoriei, a resurselor de sistem, a sistemului de fisiere, a multitudinii de binare existente in distributii si cel mai important a modalitatii de implementare a protocolului TCP/IP si programele de firewall / routere / IP diverting , masquerade & bandwidth shaping.

Alte persoane sustin ca puterea sistemului de operare Linux sta in stabilitatea lui. Linux NU este un sistem greu de utilizat, insa poate parea astfel la inceput, in special celor obisnuiti cu Windows! Puterea sistemului consta in flexibilitate ridicata si este mai stabil cind ruleaza mai multe aplicatii concomitent (in comparatie cu Windows).

Serverul (web, mail, sau de orice fel) pe windows este mai scump decat cel pe Linux si mai nesigur deoarece popularitatea sistemului face ca majoritatea piratilor si hackerilor sa foloseasca un cod de Windows. In schimb, Linuxul sta prost la capitolul jocuri, majoritatea producatorilor de jocuri folosind windowsul ca platforma. Iar acesta poate fi considerat de unii cel mai mare dezavantaj al sistemului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.