Home General In ce ordine folosim tacamurile si paharele la nunta si mesele festive

In ce ordine folosim tacamurile si paharele la nunta si mesele festive

0

Daca ajungeti la vreo nunta, un botez, sau pur si simplu o masa festiva unde sunt asteptate mai multe feluri de mancare, cu siguranta veti observa mai multe serii de tacamuri si pahare asezate langa farfuriile voastre. Probabil va intrebati in ce ordine trebuie folosite aceste tacamuri si pahare, iar noi suntem aici sa va dam raspunsul exact.

Asadar, daca vreti sa stiti in ce ordine sa folositi tacamurile si paharele la nunta sau orice alta masa festiva, cititi mai jos:

Tacamurile

Primul tacam ce trebuie folosit este cel din marginea exterioara. Apoi este folosit cel care urmeaza, ultimul tacam fiind cel mai aproape de farfurie. Tacamurile asezate in partea superioara a farfuriei sunt pentru desert (de obicei, o lingurita – daca sunt mai multe, din nou, din exterior spre interior se folosesc).

O data folosit un tacam, acesta nu mai trebuie pus pe fata de masa. Nu le sprijiniti cu un capat pe masa iar celalalt pe marginea farfuriei fiindca pot cadea sau sosul de pe ele se poate prelinge pe fata de masa.

Contrar obiceiurilor cunoscute de noi, pentru a semnaliza ca ati terminat de mancat, nu trebuie sa puneti tacamurile incrucisate in farfurie, ci paralel in partea dreapta a acesteia.

Linguritele de la cafele, ceaiuri sau prajituri se pun pe farfuria de sub ceasca sau farfuria de desert.

Paharele

Si folosirea paharelor urmareste aceeasi ordine: de la dreapta la stanga. De obicei, pe o masa festiva avem trei tipuri de pahare: unul pentru tarie, unul pentru vin sau bere si unul pentru sampanie.

Paharele cu picior care contin bauturi reci se apuca de picior pentru ca asfel bautura nu isi pierde rapid temperatura. De asemenea, se spune ca atunci cand se ciocnesc, sunetul de cristal este mult mai placut.

Sper ca v-a fost util acest articol si de-acum inainte veti stii cum sa folositi tacamurile si paharele la nunti, botezuri si alte ocazii speciale!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.