Home A-Top Hotelurile de 5 stele pe litoralul românesc: o ruşine!

Hotelurile de 5 stele pe litoralul românesc: o ruşine!

2

De fiecare dată, încep să planific vacanţa de vară cât mai devreme posibil, fiindcă am observat că atunci când nu sunt presat de timp să fac o alegere, găsesc cele mai bune hoteluri şi cele mai bune preţuri. Plus că, de obicei, early booking-ul te ajută foarte mult la preţ şi niciodată nu voi ignora acest aspect.

Anul acesta m-am hotărât să ma uit la oferta de hoteluri de 5 stele pe litoralul românesc: fiindcă avem un copil acum care va împlini 2 ani în iulie, vrem să rămânem în continuare în ţară din motive de comoditate. În 2014 ne-am cazat la un hotel de 4 stele de care am fost foarte mulţumit, dar am zis să verific şi opţiunile superioare. Am rămas profund dezamăgit de hotelurile de 5 stele din România – cele de pe litoral, evident.

Nu vorbesc despre condiţii, pentru ca nu le-am vizitat personal, dar vorbesc despre prezentare şi ofertă. Mi se pare inadmisibl ca în anul 2015 – sau pentru ofertele din 2015 – ca hotel de cinci stele pe litoralul Românesc, să nu ai website actualizat, sau să nu ai deloc un website. Cu site-uri făcute pe vremea lui Pazvante, care nu oferă nicio informaţie utilă, majoritatea hotelurilor de 5 stele din România nu sunt altceva decât o ruşine care nu inspiră deloc încredere: adică eu clar nu m-aş duce la un hotel care are un website de o stea jumate, dacă există şi aceea!

Din start, mi-a fost greu să găsesc pe undeva o listă completă cu hotelurile de 5 stele de pe litoralul românesc, dar după nişte săpaturi (pe forumuri, pe Booking.com, pe AmFostAcolo şi aşa mai departe) am reuşit să identific puţinele hoteluri de 5 stele de la noi. Iată cam cum stă treaba:

Hotel Vega, Mamaia

01 hotel vega
Au un website decent, deşi depăşit, dar cu siguranta cel mai bun de pe lista asta. Greu de găsit preţurile – trebuie să intri in sistemul de rezervare. La momentul scrierii acestui articol, nu există tarife pentru 2015, nici pentru primele luni ale anului. Website aici.

Palm Beach Hotel, Mamaia

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Un alt website obosit şi învechit, dar unul dintre cele mai bune vizitate. Oferă şi tur virtual, şi fotografii, tarifele sunt existente pentru anul 2015, navigaţia uşoară în general. Deci se poate. Website aici.

Hotel Mamaia, Mamaia

03 mamaia
Un website care arăta bine la vremea lui, neactualizat. Ne întâmpină un mesaj cum că hotelul va fi închis în 2013, şi revine în 2014. Nimic altceva. Poate nici nu mai există acest hotel, deşi el apare prin oferte. O bătaie de joc, cu alte cuvinte. Website aici.

Hotel Club California, Mamaia

04 california
Website neactualizat din 2012, deşi, paradoxal, hotelul este pe locul 2 în Mamaia conform Trip Advisor şi încă rulează. O ruşine. Website aici. Aparent da redirect spre site-ul Restaurant Chevalet, dar doar din home page. Un site la fel de prost, fara vreo informatie utila (preturi???)

Grand Hotel Rex, Mamaia

05 grand rex hotel
O altă uriaşă bătaie de joc, cu un website neactualizat din 2011 (de aproape 4 ani!) acest hotel nu poate decât să inspire neîncredere şi o totală lipsă de interes, pur românească. Ruşine! Website aici.

Hotel Mediterraneo, Neptun

06 hotel mediterraneo
Un alt hotel de 5 stele cu un website de toată jena. Deşi par să aibă informaţii de oarece actualitate, arată ca un proiect al unui elev de liceu, realizat prin 1998. Inadmisibil aşa ceva pentru un hotel de cinci stele! Website aici.

Arena Regia Hotel & Spa, Mamaia

07 maria regia
Probabil unul dintre cele mai bine întreţinute websituri pentru hoteluri de 5 stele de pe litoralul românesc, nici acesta nu excelează. Lipsesc poze şi un design modern, dar măcar îţi poţi face treaba rapid, fără probleme. Bonus: au deja ratele pentru 2015. Website aici.

Hotel Inter, Venus

08 hotel inter
Un alt website de toată jena. Se încarcă cu viteza melcului turbat şi este complet inutil. Deşi poţi vedea poze (dacă ai multă răbdare), nu există informaţii vizavi de tarife: poţi însă să îi contactezi, să îi întrebi. Păi atunci de ce mai aveţi site, fraţilor, dacă nu aflu nimic de la el??? Website aici.

Hotel Saturn, Saturn

09 hotel saturn
Un nou hotel cu un website obosit şi învechit, dar măcar îşi face treaba: are deja preţurile pentru 2015, uşor de navigat, oferă numeroase panorame de 360 de grade la poze, o treabă decentă la standardele din 2009, dar măcar este peste multe hoteluri din această listă. Website aici.

Cu alte cuvinte, am rămas complet dezamăgit să văd “prestaţia” hotelurilor de cinci stele în online-ul românesc. Cu rate care ajung pe ZI la câteva sute de euro, te-ai gândi că poate au şi ei nişte bani pentru prezenţa online. Oare ei nu se gândesc câţi turişti – poate chiar străini – se hotărăsc să nu le trecă pragul tocmai pentru că site-urile lor put a dezinteres? Eu, personal, sunt complet dezamăgit!

Mai ştiţi alte hoteluri de cinci stele pe litoralul românesc?

2 COMMENTS

  1. Pot sa iti spun ca 1) Hotelul Rex era anul trecut o epava trista si 2) ca am fost f multumiți de Vega, am stat de 2 ori la ei. Curatenie impecabila, personal școlit si competent, mâncare buna.
    Camerele normale sunt cam mici, cu copil mic noi am luat un suite. Priveliște de vis spre mare, chicinetă dotata pt diverse snack-uri.
    Am mai încercat si creșa din hotel, mi-a plăcut ca educatoarea nu “parca” piticii la televizor. Cu al nostru a desenat si s-a jucat mult.
    Negativ: 1) unii oaspeți sunt “importanți” si devin enervanți (n+1 telefoane pe masa, trei bone filipineze dupa 1 copil, etc). 2) prețul…. 3) prețul.. Dar daca vrei Marea Neagră asta e.
    Concediu frumos

  2. Cred ca motivele 2 si 3 sunt valabile la toate hotelurile de 5 stele. Ma bucur insa sa vad ca ati fost multumiti de Vega – se pare ca ceea ce credeam eu, si anume ca cei carora le pasa cat de cat de prezenta online, au si servicii mai bune.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.