Home A-Top Emoționant: 10 secrete pe care mama ta nu ți le spune

Emoționant: 10 secrete pe care mama ta nu ți le spune

0

Probabil nu degeaba se zice că dragostea de mamă este unul dintre cele mai puternice sentimente pe care le putem simți, dar în același timp și dragostea pe care ne-o poartă mamele nu are limite.

Puterea lor de sacrificiu, dragostea pe care ne-o oferă necondiționat, faptul că am împărțit, până la urmă, același trup timp de 9 luni, toate aceste motive fac dragostea ce ne-o poartă mamele să fie un sentiment suprem.

Dar știați că până și mamele au secrete față de noi? Le-am găsit și vi le prezentăm mai jos. Pregătiți-vă șervețelele, însă: sunt mai emoționante decât vă așteptați!

1. I-ai provocat multă durere
Să știi că a durut-o rău când ai țipat la ea. A durut-o când ai respins-o atunci când voia doar o îmbrățișare. A durut-o când o trăgeai de păr, copil fiind, sau când îi mușcai sânul atunci când te alăpta. A durut-o enorm când i-ai spus „Nu te iubesc!” sau chiar „Te urăsc!”.

A durut-o și pe ea când te-ai bătut cu vreun coleg la școală și a durut-o chiar mai rău când nu avea cum să te ajute să ieși dintr-o situație mai delicată. A durut-o când te-a văzut trist/ă, dar nu voiai să-i spui de ce. Nu ți-a zis niciodată asta, pentru că te iubește.

2. Ai făcut-o să plângă de nenumărate ori
A plâns când te-a văzut pe tine plângând pentru că nu-i nimic mai dureros pentru o mamă decât să-și vadă puiul trist. A plâns fiindcă s-a îngrozit într-o noapte când se făcuse târziu și tu refuzai să răspunzi la telefon, a plâns îngrozită că ți s-a întâmplat ceva rău.

Dar a plâns și de fericire: a plâns de bucurie când a aflat că este însărcinată, a plâns când te-a văzut prima dată și a plâns când i-ai zâmbit. Și de-atunci tot plânge din când în când gândindu-se la tine și la cât de mult te iubește.

3. A fost foarte speriată
S-a speriat când a aflat că este însărcinată și i-a fost mereu teamă în cele nouă luni cât te-a purtat în pântec. A fost de-a dreptul îngorzită când a trebuit să nască și de-atunci înainte mereu i-a fost teamă că nu este suficient de bună pentru tine.

Ți-a ascultat respirația în somn, a pus mâna pe pieptul tău să-ți audă bătăile de inimă, te-a cântărit în fiecare zi (uneori după fiecare masă) să se asigure că te hrănești suficient. Iar fiecare febră, oricât de mică, a ținut-o speriată până dimineață.

I-a fost mereu teamă că nu mănânci suficient sau că nu dormi destul și mereu a stat trează până târziu în noapte, așteptându-te îngrijorată să te întorci de la o întâlnire cu prietenii, pentru că tu ai uitat să o anunți la ce oră te întorci.

S-a speriat când te-ai îmbolnăvit prima dată, când ai căzut prima dată și ai făcut prima ta bubiță, și se sperie în continuare de fiecare dată când te îmbolnăvești, chiar dacă ai o simplă răceala și ai 20 de ani. A fost mereu speriată pentru că te iubește.

4. A fost mereu obosită
De când te-a născut, n-a mai avut timp să se odihnească așa cum trebuie. În primii tăi ani de viață, a trebuit să se scoale de câteva ori peste noapte pentru că și tu te trezeai să mănânci.

Mai apoi trebuia să se trezească mereu înaintea ta pentru a pregăti micul dejun și mereu se culca mult după ce adormeai tu pentru că trebuia să facă ordine prin casă. Iar alteori erai atât de matinal/ă, că nu-i suna nici alarma, iar tu erai deja prea plin/ă de energie ca să mai dormi.

Nu putea să doarmă când tu erai în oraș cu prietenii, nu putea să doarmă când tu erai bolnav/ă și uneori nu dormea pentru că, pur și simplu, îi plăcea să stea acolo lângă patul tău peste noapte și să se minuneze de bucuria ce-o simte privindu-ți chipul!

5. A făcut mereu sacrificii
Mai ții minte ultima tabletă de ciocolată pe care ți-a dat-o? Ar fi vrut s-o mănânce ea, dar n-a putut s-o facă fiindcă știa că o vrei și tu. Cea mai plină bucată dintr-un sandviș? Ar fi vrut-o ea, dar mereu ți-o oferea ție pentru că știa că îți place.

Rochia aceea pe care o poartă de ani de zile și de care tu râzi mereu – o poartă nu pentru că nu a vrut să-și cumpere o rochie nouă, dar a preferat să cheltuiască banii pentru tine. Și toate pentru că te iubește.

6. Nu a mai avut timp pentru ea
După ce te-ai născut, n-a mai avut deloc timp pentru ea, nici măcar să facă un duș rapid. Purta aceleași haine, din ce în ce mai pline de lapte sau piure de fructe, zile la rând, și poate treceau săptămâni înainte de a reuși să-și spele părul.

Dar pe tine te ținea mereu curat/ă și te spăla în fiecare zi, te dădea cu creme și-ti făcea masaj, îți peria părul și dinții, chiar și când o puteai face și singur/ă, dar n-aveai chef. Pentru că, pur și simplu, tu contezi mai mult decât propria-i persoană!

7. Te-a ținut în brațe mai mult decât ar fi trebuit
La început, i-a fost foarte ușor să te poarte în brațe pentru că nu aveai decât câteva kilograme. Dar și după ce ai tot crescut, ea te-a ținut mereu în brațe. Te căra în brațe în timp ce gătea, în timp ce făcea curățenie prin casă și nu te lăsa jos nici când trebuia să bea niște apă deși deveneai din ce în ce mai greu/grea.

Te ținea când mergea la toaleta, altfel plângeai fără ea, te-a ținut când mânca, dar mai ales când erai supărat/ă, indiferent de ce spuneau cei din jur că te răsfață prea mult, mereu i-a ignorat și te-a ținut în brațe, ca să înveți că indiferent de vârstă, greutate și supărare, ea va fi mereu acolo când ai nevoie de ea. Probabil te-ar ține și acum dacă ar mai putea.

8. Știe că te-a dezamăgit
Acel moment când s-a îmbrăcat în hainele bunicii și toți prietenii tăi au râs de ea? Ea doar încerca să fie amuzantă și să fie acceptată de prietenii tăi. Dar știe că nu este perfectă și că a făcut destule greșeli.

Știe că te-a dezamăgit și ar da orice să se poată întoarce în timp să repare acele greșeli. Știe chiar că n-a fost mereu alături de tine atunci când aveai nevoie de ea, dar niciodată nu a făcut-o cu rea intenție. Pentru că ea mereu a vrut să fii mândru sau mândră de ea. Fiindcă a vrut mereu să fie acolo să te ajute.

Asta o doare cel mai rău, că nu a putut tot timpul. Și-ar fi dorit să nu plângi niciodată, să nu fii niciodată trist/ă, iar pentru că n-a reușit mereu lucrul acesta, simte că a dat greș.

9. Tu contezi cel mai mult
Nu i-a păsat niciodată că s-a întors acasă obosită, că nu voia altceva decât să se arunce în pat și să doarmă, că nu se mai spălase pe cap de câteva zile, că avea părul încâlcit și că hainele-i erau pătate cu mâncarea ta: tu erai mereu pe primul plan, pentru că tu contezi cel mai mult.

Problemele ei nu contau, dorințele ei nu erau importante și mereu avea grijă de tine întâi, deși era deseori epuizată. Însă faptul că tu erai fericit/ă și curat/ă, pe ea, lucrul acesta, o făcea să se simtă ca după o baie cu spumă și un masaj relaxant. Zâmbetele tale erau tot ce își dorea.

10. Ar lua-o de la început fără să clipească
Da, a fost greu, a fost dureros, a fost frustrant și epuizant, poate chiar groaznic de stresant uneori, dar asta nu a contat deloc pentru ea. Ar lua-o oricând de la început fără să stea pe gânduri.

În ciuda acestor secrete pe care le ascunde față de tine, în ciuda dezamăgirilor și eșecurilor pe care le-a simțit, te iubește mai mult decât orice pe lumea asta și atunci când te vede fericit(ă), când te vede râzând, este mai plăcut decât orice bucățică de ciocolată, orice rochie nouă, orice baie cu spumă.

Îi dă puterea să meargă mai departe și să facă orice pentru tine, cu zâmbetul pe buze. Pentru că este mama ta, pentru că meriți tot ce e mai bun și pentru că te iubește!

Așa că poate acum ar fi momentul să îi mulțumești. Să îi spui ca o iubești, așa cum merită. Și nu uita să dai like și share acestui articol – ca toată lumea să afle despre secretele pe care le ascunde o mamă!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.