Home A-Top Emoționant: 10 secrete pe care mama ta nu ți le spune

Emoționant: 10 secrete pe care mama ta nu ți le spune

0

Probabil nu degeaba se zice că dragostea de mamă este unul dintre cele mai puternice sentimente pe care le putem simți, dar în același timp și dragostea pe care ne-o poartă mamele nu are limite: puterea lor de sacrificiu, dragostea pe care ne-o oferă necondiționat, faptul că am împărțit, până la urmă, același trup timp de 9 luni… toate aceste motive fac ca și dragostea ce ne-o poartă mamele să fie un sentiment suprem.

Dar știați că până și mamele au secrete față de noi? Le-am găsit și vi le prezentăm mai jos. Pregătiți-vă șervețelele, însă: sunt mai emoționante decât vă așteptați!

1. I-ai provocat multă durere
Să știi că a durut-o rău când ai țipat la ea. A durut-o când ai împins-o atunci când voia o îmbrățișare. A durut-o când o trăgeai de păr, copil fiind, sau când îi mușcai sfârcurile atunci când te alăpta. A durut-o enorm când i-ai spus “Nu te iubesc!” A durut-o când te-ai încăierat cu vreun coleg la școală și a durut-o chiar mai rău când nu avea cum să te ajute să ieși dintr-o situație mai delicată. Dar nu ți-a zis niciodată pentru că te iubește.

2. Ai făcut-o să plângă de nenumărate ori
A plâns când te-a văzut pe tine plângând pentru ca nu-i nimic mai dureros pentru o mamă decât să-și vadă puiul plângând. A plâns fiindcă s-a îngrozit într-o noapte când se făcuse târziu și tu refuzai să răspunzi la telefon, a plâns îngrozită că ți s-a întâmplat ceva rău. Dar a plâns și de fericire: a plâns de bucurie când a aflat că este însărcinată, a plâns când te-a văzut prima dată și a plâns când i-ai zâmbit. Și de-atunci tot plânge din când în când gândindu-se la tine și la cât de mult te iubește.

3. A fost foarte speriată
S-a speriat când a aflat că este însărcinată și i-a fost mereu teamă în cele nouă luni cât te-a purtat în pântec. A fost de-a dreptul îngorzită când a trebuit să nască și de-atunci înainte mereu i-a fost teamă că nu este suficient de bună pentru tine. I-a fost mereu teamă că nu mănânci suficient sau că nu dormi destul și mereu a stat trează până târziu în noapte, așteptându-te îngrijorată să te întorci de la o întâlnire cu prietenii. S-a speriat când te-ai îmbolnăvit prima dată și se sperie în continuare când te îmbolnăvești. Și a fost mereu speriată pentru că te iubește.

4. A fost mereu obosită
De când te-a născut, n-a mai avut timp să se odihnească așa cum trebuie. În primii tăi ani de viață, a trebuit să se scoale de câteva ori peste noapte pentru că și tu te trezeai. Trebuia să se trezească mereu înaintea ta pentru a pregăti micul dejun și mereu se culca mult după ce adormeai tu pentru că trebuia să facă ordine prin casă. Nu putea să doarmă când tu erai în oraș cu prietenii, nu putea să doarmă când tu erai bolnav și uneori nu dormea pentru că, pur și simplu, îi plăcea să stea acolo lângă patul tău peste noapte și să se minuneze de bucuria ce-o simte privindu-ți chipul!

5. A vrut mereu lucruri pentru ea
Mai ții minte ultima tabletă de ciocolată pe care ți-a dat-o? Ar fi vrut s-o mănânce ea, dar n-a putut s-o facă fiindcă știa că o vrei și tu. Cea mai plină bucată dintr-un sandviș? Ar fi vrut-o ea, dar mereu ți-o oferea ție pentru că știa că îți place. Rochia aceea pe care o poartă de ani de zile și de care tu râzi mereu – o poartă nu pentru că nu a vrut să-și cumpere o rochie nouă, dar a preferat să cheltuiască banii pentru tine. Pentru că te iubește.

6. Nu și-a făcut un duș câteva zile
După ce te-ai născut, n-a mai avut deloc timp pentru ea, nici măcar să facă un duș rapid. Purta aceleași haine – din ce în ce mai murdare – zile la rând și poate treceau săptămâni înainte de a reuși să-și spele părul. Dar pe tine te ținea mereu curat și te spăla în fiecare zi. Pentru că, pur și simplu, tu contezi mai mult decât propria-i persoană!

7. Te-a cărat mai mult decât ar fi trebuit
La început, i-a fost foarte ușor să te poarte în brațe pentru că nu aveai decât câteva kilograme. Dar și după ce ai tot crescut, ea te-a ținut mereu în brațe. Te căra în brațe în timp ce gătea, în timp ce făcea curățenie prin casă și nu te lăsa jos când trebuia să bea niște apă deși durerile erau din ce în ce mai puternice. Pentru că, deși fiecare os și mușchi din corpul ei o dureau, îi plăcea la nebunie să te care în brațe, să te simtă aproape de sufletul ei.

8. Știe că te-a dezamăgit
Acel moment când s-a îmbrăcat în hainele bunicii și toți prietenii tăi au râs de ea? Ea doar încerca să fie amuzantă și să fie acceptată de prietenii tăi. Dar știe că nu este perfectă și că a făcut destule greșeli. Știe că te-a dezamăgit și ar da orice să se poată întoarce în timp să repare acele greșeli. Știe chiar că n-a fost mereu alături de tine atunci când aveai nevoie de ea, dar niciodată nu a făcut-o cu rea intenție. Pentru că ea mereu a vrut să fii mândru sau mândră de ea. Fiindcă a vrut mereu să fie acolo să te ajute. Și asta o doare cel mai rău – că nu a putut.

9. Tu contezi cel mai mult
Nu i-a păsat niciodată că s-a întors acasă obosită, ca nu voia altceva decât să se arunce în pat și să doarmă, că nu își mai făcuse un duș de câteva zile, că avea părul îmbâxit și că hainele-i erau pătate cu mâncarea ta: tu erai mereu pe primul plan, pentru că tu contezi cel mai mult. Problemele ei nu contau, dorințele ei nu contau și mereu avea grijă întâi de tine, deși era deseori epuizată.

10. Dar ar lua-o de la început fără să clipească
Da, a fost greu, a fost dureros, a fost frustrant și epuizant, poate chiar groaznic de rău uneori, dar asta nu contează deloc pentru ea. Ar lua-o oricând de la început fără să stea pe gânduri pentru că, în ciuda acestor secrete pe care le ascunde față de tine, în ciuda dezamăgirilor și eșecurilor, te iubește mai mult decât orice pe lumea asta și atunci când te vede fericit(ă), când te vede râzând – asta este mai plăcut decât orice și-i dă puterea să meargă mai departe. Pentru că este mama ta. Pentru că te iubește!

Așa că poate acum ar fi momentul să îi mulțumești. Să îi spui ca o iubești, așa cum merită. Și nu uita să dai like și share acestui articol – ca toată lumea să afle despre secretele pe care le ascunde o mamă!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.