Home General Discheta la putere!

Discheta la putere!

0

Credeati ca dischetele, acele elemente care in urma cu cativa ani erau indispensabile, au murit pentru a face loc DVD-urilor, discurilor Blu-ray si tot asa? V-ati inselat! Discheta inca este la putere. Este nevoie doar de ceva stiinta pentru a umbla cu ele si a le perfectiona. Iata ce trebuie sa faceti:

1. Nu lasa niciodata discheta în unitate, pentru ca datele pot curge din discheta si pot coroda mecanismul interior al unitatii.

2. Dischetele trebuie curatate si lustruite cu crema o data pe saptamâna.

3.Particulele metalice microscopice pot fi îndepartate prin trecerea repetata a unui magnet puternic peste suprafata dischetei. Particulele metalice mai încapatânate pot fi scoase cu praf de curatat si detergent.

4. Nu introduceti niciodata dischetele cu capul în jos în unitate. Datele pot cadea de pe suprafata dischetei si bloca mecanismul intern al unitatii.

5. Daca discheta este plina si mai aveti nevoie de spatiu, scoateti-o din unitate si scuturati-o viguros timp de doua minute. Astfel datele se vor comprima (“data compression”) suficient ca sa mai faca loc si pentru altele.

6. Asigurati-va ca ati astupat în prealabil toate orificiile cu scotch, pentru a preveni pierderea datelor

PS: In caz ca nu v-ati dat seama, toate aceste sfaturi sunt o simpla gluma. Daca inca mai aveti dischete, NU incercati sa puneti sfaturile in practica!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.