Home Tech Dezbatere finala asupra tarifelor de interconectare in telefonie mobila

Dezbatere finala asupra tarifelor de interconectare in telefonie mobila

0

Liviu Nistoran, presedintele ANC a spus ca “Am incheiat consultarea nationala pe marginea proiectelor de decizie privind interconectarea cu operatorii de telefonie mobila. Ne mentinem decizia de a reglementa tarifele de interconectare ale tuturor celor cinci operatori de telefonie mobila. In plus fata de propunerea initiala, am decis introducerea unei noi etape de reducere la 1 iulie 2010 pentru Cosmote, Telemobil si RCS&RDS;, cei trei operatori care nu au fost pana in prezent supusi obligatiei de control al tarifelor”

Astfel, tarifele maxime pentru serviciile de terminare a apelurilor in retelele Cosmote si Telemobil vor scadea in trei etape, conform unei pante de ajustare de 15 luni, pana la atingerea simetriei cu tarifele Orange si Vodafone la data de 1 iulie 2010. Pentru ca a intrat recent pe piata telefoniei mobile, RCS&RDS; va beneficia de o panta de ajustare mai lunga.

In urma prelungirii termenului de consultare publica pe marginea acestor masuri, ANC a decis ca prima etapa de ajustare a tarifelor sa se aplice incepand cu 1 aprilie 2009. Sa speram ca nu este, de fapt, vreo gluma proasta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.