Home General De ce isi pune lumea patrate negre ca poza de profil

De ce isi pune lumea patrate negre ca poza de profil

0

Dupa incidentul de la Colectiv, Romania a fost in doliu national 3 zile. Cand am auzit stirea am ales sa port un doliu ca poza de profil pentru ca asta inseamna pentru mine durerea pe care o simt. Cand moare cineva se poarta negru din respect pentru cel ce a plecat dintre noi. De ce nu rosu? Pentru ca rosu inseamna pentru unii oameni bucurie, hainele de sarbatoare sunt uneori colorate, si asta ar insemna sa sarbatorim moartea cuiva.

Lumea poarta negru de durere, sa-si exprime sufletul frant si gaurile din inima. Nimic din ce s-a intamplat nu poate fi tradus in roz, sau albastru, pentru noi. Starea noastra de spirit este la pamant, mila pentru familiile ramase sa-si ingrijeasca ranitii sau sa-si ingroape copiii, ne face negrii de manie pentru ghinionul prin care trec. Unii tin momente de reculegere, in care nu spun nimic pentru cateva secunde, minute, noi consideram acea poza ca un moment de reculegere pe reteaua de socializare, nu vad nimic rau in asta.

Doliul il porti pentru ca asta simti. Chiar daca nu crezi in Biserica si in preotii din catedralele impopotonate, nu inseamna ca nu credem in Dumnezeu, sau in acei preoti modesti, smeriti, cu masini care sunt cumparate cu cap, pentru ca sunt usor de intretinut si piesele sunt ieftine, si in Bisericile construite de un sat intreg, caramida cu caramida. Iar unii oameni atata pot face, sa empatizeze cu victimile si sa le arate ca MACAR sufleteste sunt alaturi de ei. N-am fost sa donez sange, n-am fost sa depun bani in conturi, sau sa duc o lumanare sau o floare, am ales sa port un doliu formal, chiar daca nu ajuta pe nimeni.

Si in plus, cei ce poarta acest doliu pe reteaua de socializare, nu trebuie judecati, fiecare alege modul lui in care vrea sa-si arate durerea. Poate pentru unii rosul e plin de mahnire si intristare, sau albastru, sau roz, sau chiar alb, sau nu posteaza nicio poza, nu ajuta pe nimeni cu nimic, dar sufera si ei, insa nu aleg s-o arate, e treaba lor. Dar pentru MULTI, acea culoare care arata tragedia din sufletul tuturor, este negru. Asa ca purtati ce vreti, si faceti ce vreti, si nu va mai uitati in gradina altora.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.