Home Sanatate Dansul pentru o sanatate mai buna

Dansul pentru o sanatate mai buna

0

O serie de cercetari medicale au demonstrat ca dansul reprezinta un excelent mijloc terapeutic pentru persoane care acuza oboseala psihica, surmenaj accentuat sau stari depresive. Inclusiv pacienti care se plangeau de migrene si insomnii au fost vindecati de catre… terapii de dans!

Efectul reconfortant al dansului se explica prin faptul ca omul isi imbunatateste starea de spirit, se misca dupa un anumit ritm, iese din starea de apatie, se reconforteaza psihic si fizic. Urmarile unui tratament prin dans sunt realmente spectaculoase: pacientii reusesc sa inlature starea de stres, se relaxeaza, capata pofta de viata, si incredere in fortele proprii.

Pentru tineri este recomandat dansul modern, ritmat, care se “danseaza” cu miscari care pot fi comparate cu exercitiile fizice. Pentru persoanele mai in varsta, ritmurile lente, cu miscari usoare produc o stare de buna dispozitie, de confort psihic si fizic.

Ca metoda terapeutica, dansul se recomanda in tratarea urmatoarelor afectiuni: dureri de stomac, migrene de intensitati mici pana la moderat, insomnii rebele, afectiuni usoare ale inimii si ale aparatului circulator, stari de anxietate, de melancolie sau depresive. Asa ca porniti boxele, dati drumul la muzica preferata si dansati!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.