Home Sanatate Cum sa iti cresti masa musculara in somn!

Cum sa iti cresti masa musculara in somn!

0

Poate parea incredibil la prima citire, insa este adevarat: putem sa ne crestem masa musculara (in alte cuvinte, “sa facem muschi”) in timp ce dormim, fara pic de exercitiu fixic. De ce? Pentru ca organismul uman este “setat” sa isi sporeasca masa musculara in doua momente: cand facem exercitii fizice si noaptea, in perioada de somn adanc, cand intreg organismul se regenereaza!

Cercetatori britanici au realizat ca cei care consuma multe proteine isi vor spori masa musculara in timpul somnului: exercitiile fizice constituie un avantaj pentru un efect mult mai puternic (adica, pana la urma, nu veti ajunge sa aratati ca Schwarzenegger dormind!), in timpul de somn REM (somn adanc) in care muschii absorb proteinele din organism.

Asadar, ce sa mananci seara pentru a-ti creste muschii in somn? Cel mai bine ar fi sa consumi proteine cu eliberare prelungita, gen carne de pasare (pui, curcan), asezonate cu niste migdale sau bucati de ananas pentru a incetini digestie (pentru ca vei servi masa de seara sanatos, cel tarziu la ora 19!)

Asadar, in special daca faceti exercitii la sala pentru a va umple de muschi, somnul este foarte important!

[Sursa: AskMen.com]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.