Cum să cumperi de pe Wish în România?

Wish este un site, dar și o aplicație ce poate fi instalată pe telefon sau pe tabletă, de unde poți cumpăra online produse interesante la prețuri foarte mici. De la îmbrăcăminte la ustensile de bucătărie, jucării sau obiecte decorative, make-up sau bijuterii, cam orice îți trece prin cap, găsești aici.

Dacă ești dispus să aștepți ceva mai mult ca produsele să-ți fie livrate chiar la căsuța poștală sau la poștă, majoritatea obiectelor de pe Wish merită așteptarea deoarece sunt mai ieftine decât ce găsești pe piață.

Un anumit produs poate fi găsit la mai multe magazine de pe Wish, așa că recomandarea noastră este să alegeți magazinul cu cele mai multe livrări și comentarii. Aici găsiți și poze cu produsele primite de clienți, deci vă puteți face o idee despre cum arată în realitatea produsele pe care doriți să le cumpărați.

Mai jos am încercat să răspundem la cele mai importante întrebări pe care ni le-am pus și noi la început, informații care se găsesc și în aplicație dacă ai timp de căutat și dacă știi unde să te uiți.

Ce trebuie să știți înainte de a face cumpărături de pe Wish?

Veți constata că sunt multe produse care par gratuite, dar pentru care trebuie să plătești transportul, preț care variază în funcție de obiecte.

De asemenea niciun produs de pe wish, chiar și cele mai scumpe, sau dacă le cumperi în cantități mai mari, nu va avea transport gratuit, așa că puteți verifica aceste costuri, în josul paginii, sub descriere, înainte de a vă decide asupra unui anumit produs.

Pentru îmbrăcăminte vă sugerăm să cumpărați după ce verificați pozele clienților care au cumpărat deja, pozele profesioniste s-ar putea să fie departe de produsul pe care-l primiți acasă. De asemenea, puteți afla materialele din care sunt facute produsele și dimensiunile acestora tot în josul paginii.

Dacă decideți să cumpărați mai multe produse, diferite, de la mai multe magazine, trebuie să știți că se acumulează costurile de transport. E ca și când ai cumpăra de la Emag de la magazine diferite, fiecare are costurile de transport proprii.

Dacă produsul nu ajunge la timp, puteți cere banii înapoi până la 30 de zile de la data estimată de livrare.

Veți primii banii înapoi în contul cu care ați plătit, sau aveți opțiunea de a-i transforma în bani Wish care pot fi folosiți pentru cumpărături viitoare și care valorează exact la fel ca banii normali.

Vă puteți face un Wish list cu produsele pe care vi le doriți, dar vreți să mai așteptați până să le cumpărați, sau le puteți pune in coș și să așteptați coduri cu reduceri care apar din când în când.

Prețurile se modifică și ele, chiar și după ce le pui în coș, depinde de ce reduceri au magazinele în momentul respectiv. Așa că totalul poate varia de la o zi la alta.

În cât timp ajunge comanda de pe Wish?

Poate să ajungă în câteva săptămâni, dar poate să treacă de o lună sau chiar două. În principiu ei spun că ajunge în jur de o lună, o lună jumătate, pentru a se proteja și ei în cazul în care produsele întârzie din motive care nu țin de ei.

Astfel, dacă un produs chiar nu a ajuns la destinație după ce a trecut tot timpul estimat de vânzător, așa cum aminteam mai sus, cumpărătorul are dreptul de a-și cere banii înapoi.

Timpul de livrare variază în funcție de produs, de mărimea acestuia, de locul din care este trimis, de perioada în care este livrat, și cât de aglomerată este aceasta, și de Poșta Română.

Cum se plătesc produsele de pe Wish?

Depinde ce metodă vă este dumneavoastră mai la indemână. Dacă aveți un card de credit este bine să știți că banii, deși prețurile pot fi afișate în RON, ei vor extrage RON de pe cardul dumneavoastră pe care îl vor transforma în dolari cel mai probabil, iar cursul valutar variază, după cum bine știți.

Cel mai ușor este fie să aveți PayPal în care să țineți dolari, fie un card de credit în valută.

Mai jos găsiți toate opțiunile prin care puteți plăti cumpărăturile de pe Wish:

Cine livrează comenzile de pe Wish?

Comenzile de pe Wish sunt livrate în țară de Poșta Română, și în funcție de dimensiunile coletelor acestea pot fi puse în cutia poștală, sau veți primii o înștiințare pentru a-l ridica de la sediu.

Tind să cred că în București treburile merg ceva mai anevoios decât în provincie, fiind necesar ca destinatarul să treacă pe la Poșta Vamala pentru a fi deschis coletul la fața locului și a se asigura că nu este nimic suspect sau menit pentru comercializare.

Se plătesc taxe vamale când comanzi de pe Wish?

Sunt scutite de taxe vamale produsele care nu sunt menite pentru comercializare și cele care nu depășesc suma de 45 de euro. Practic poți cumpăra și pentru rude dacă prețurile produselor nu bat la ochi. Însă cel mai sigur este să cumpărăm pentru uz personal.

Care este calitatea produselor comandate pe Wish?

Atunci când cauți un produs anume vei observa că îl găsești în aceași formă în diverse magazine de pe Wish, și cele mai multe folosind chiar aceleași poze. Majoritatea lucrurilor de pe Wish sunt trimise din China.

Deci produsele sunt cam aceleași cu cele găsite în magazinele noastre, pe care scrie oricum Made in China, numai că așa, prin Wish.com, le cumperi direct de la distribuitor oarecum.

Așa că, dacă ești atent la detaliile menționate mai sus, ai toate șansele să găsești produse de bună calitate și ieftine.

Concluzie: Merită să cumperi de pe Wish?

Ca o părere personală, nu am regretat nicio cumpărătură făcută pe Wish. Am primit exact ce am comandat, de cele mai multe ori la timp, iar alteori, dacă nu au ajuns produsele am primit banii înapoi.

Puteți aștepta până la 30 de zile pentru a vă cere acest drept, și se poate întâmpla, ca după ce vi se restituie banii, să primiți coletul, caz în care îl puteți păstra.

Dacă sunteți atenți și cumpărați cu măsură, Wish este locul ideal de a cumpăra aceleași produse pe care le găsiți în magazinele noastre, doar că la prețuri mai mici.

Iar uneori puteți găsi lucruri despre care nu știați că există, obiecte folositoare în bucătărie, de exemplu, care v-ar face viața mai ușoară.

Acum că sărbătorile au trecut, Poșta s-ar putea să nu mai fie așa aglomerată, iar coletele au șanse mai mari de a ajunge la timpul estimat de vânzători.

Asigurați-vă că nu comandați ceva ce vă trebuie urgent, oricum timpul livrării nu se compară cu livrarile locale, cum e de înțeles, și cam aveți de așteptat.

Sper că am reușit să răspundem la cât mai multe întrebări legate de acest site de cumpărături online, iar dacă mai aveți și alte întrebări la care nu ne-am gândit noi încă, nu ezitați să ne scrieți, vă răspundem cu drag atât cât ne pricepem.

28 thoughts on “Cum să cumperi de pe Wish în România?”

 1. Nu am primit colegele plătite nici după cinci luni.Nu am nevoie de banii pe care i-am plătit ci de obiectele comandate.Mi se comunică pe circuitul de transport că se află bă în românia bă nu a sosit.Chiar în cinci luni nu puteau ajunge?

 2. am comandat si am platit…..mi-a venit raaspuns ca produsul ajunge la mine in septembrie…..de atunci…NIMIC!!!
  P40 PRO Hawei Smartphone 6.5 I…
  Magazin: fujhgty
  Cantitate: 1
  Culoare: Purpuriu
  Mărime: 8gb&256gb
  Stare: Pregătire pentru expediere
  Comanda ta va fi expediată în intervalul:
  7 sept. 2020 – 10 sept. 2020

 3. Am comandat și eu câteva produse, aveți idee dacă le primesc acasă? Am tot citit ca posibil sa ridic de la vama? Unde anume? Ma anunța cineva când acestea sosesc?

 4. Daca nu le primiti acasa (daca au volum mare, de exemplu sau sunt scumpe), va trebui sa mergeti la oficiul postal – veti primi o hartiuta la posta daca este nevoie de asta. Daca nu, vine postasul cu coletul acasa.

 5. Am comandat pe 10 octombrie 7 articole diferite! Timp maxim estimat, 2 luni, 10 decembrie 2020.
  Suntem in 5 decembrie, mai sunt 5 zile si se fac 2 luni, termenul maxim si nu a venit absolut nici o livrare din cele 7! Din trackingul lor nu pare nici unul sa fi ajuns in Romania! Cam toate figureaza inca in China si 2 cica-s in UK

  Nu par seriosi

 6. Nu se merita cel puțin anul acesta din 6 colete nu a ajuns nici unul .Am primit rambursarea la patru.Zic ca au ajuns în România dar apoi nu mai știi nimic ,cine le transporta pe unde se afla,nimic .La posta zice ca nu au ajuns ,sa ceri rambursarea.DE CE ZICE POSTA SA CERI RAMBURSAREA?CEVA NU E CURAT ,ORI LE DAU DEOPARTE SI DACA NU REUSESTI SA LE GASESI CA AU AJUNS LA EI,NU POTI DOVEDI NIMIC CAND AJUNG IN ROMANIA NU MAI E NICI O URMARIRE POSIBILA ,CUM E CU PRODUSELE DE LA EMAG,ETC.NU MAI COMAND ,PANA NU FAC CEVA CU URMARIREA LOR SI IN TARA NOASTRA.

 7. Nu se merita sa comandati,din 6produse mi a venit 1singur,si ala un gunoi de geaca ptr care am platit 18$.Restul s au pierdut pe drum .Bani aruncati la gunoi.Nu cred ca o sa vina nici un produs,banii i primesti in wish cash(adica doar sa mai poti comanda de la ei).4luni am asteptat sa vina si tot returneaza banii.Dezamagit

 8. Sunt tzepari. Platesti inainte, iti zic ca vin prosusele in 1..2 luni si apoi nimic. Vrei sa.i contactezi si n.ai pe cine. Intri in aplicatie si iti spune ca nu poti sa primesti bani inapoi. Pur si simplu n.ai ce sa mai faci. Ai pierdut banii si gata.
  Singura posibilitate de atac este reclamatie la protectia consumatorului si recenzie negativa la aplicatie (in goolge play de exemplu)

 9. Am facut o comanda pe 11 decembrie si imi apare ca a ajuns aici in oras, aveti idee daca o sa vina postasul? Am comandat 2 huse si nuste stelute fluorescente…

 10. Septembrie 2020 9.
  Sosire în țara de destinație, ARRIVE_DEST_COUNTRY, ROU
  August 2020 28.
  Sosire la destinația Transit Hub, ROU
  Iulie 2020 22.
  Plecare din centrul de tranzit de plecare din CHN
  China
  Iulie 2020 22.
  Emis de la furnizorul de logistică, CHN
  China
  Iulie 2020 22.
  Sosire la furnizorul de logistică, CHN
  China
  Iulie 2020 22.
  Centrul de sortare a plecării, Shanghai, CHN
  China
  Iulie 2020 22.
  Sosire la centrul de sortare principal, Shanghai, CHN
  China
  Iulie 2020 21.
  Pachet, Shanghai, CHN
  China
  Iulie 2020 19.
  S-a creat comanda postului dorit
  China
  Iulie 2020 18.
  Procesarea comenzilor
  Iulie 2020 18. Am facut o comanda si am platit pe Iulie 2020 18,coletul a intrat in romania in Septembrie 2020 9. si inca nam primit coletul,am scris de 2 ori pentru Serviciu clienți WISH si inca nam primit un raspuns corespunzator,am interesat de la posta romana si ei nu stia nimic.

 11. am comandat in data de 4 decembrie am anulat toate comenzile si pana azi 12 februarie 2021 nu am primit nimic. ma poate ajuta cineva?

 12. Am dat comanda la inceput de decembrie si nici astazi nu am primit nimic, cum pot solicita banii inapoi!!

 13. Bună ziua. Am făcut comandă la două colete. Unul pe16noiebrie 2020 trebuiea să ajungă pe 15 ianoarie2021. Nu știe nimeni nimic. A doua comandă pe 16 ianoarie 2021.Trebuia trebuiea să ajungă pe 16 februarie. Nu a ajuns nici acesta. Și sunt achitate cu o valoare de consistenta. Cum fac să recuperez banii! Help. Help. Am încercat prin relație clienți și pun întrebări în scris evazive. Pentru întrebările sunt standard puse de ei. Nu au număr de telefon cum să ei legătura cu cineva. Știe cineva în București un sediu Wishi. Cred că este o mare țeapă.

 14. Buna ziua. Aceeasi problema similara, cu doua produse, o am si eu de un an de zile! De ce nu se fac publice datele lor de contact sau unde se pot depune reclamatiile la ei pe site? Cel mai bine ar fi fost daca plata produselor cumparate s-ar face la livrare, cum fac mai toate firmele online, serioase!!

 15. Niste porcarii,am comandat mai multe produse printre care si un inel si cercei de 925 /haca cica argint.Au ajuns niste tinichele ca nici de la gunoi sau de pe jos nu ma aplecam sa le iau.Nu mai aruncati banii oameni buni!!!!

 16. Ciar nu inteleg ce se intimpla in Rominia eu comand de ceva timp de pe wish si toate coletele au fost livtate cei drept nu sunt in tara dar am senzatia ca toate coletele ce sunt livrate sunt ridicate de posta vamala si inpartite intre ei inloc sa isi faca datoria sa trimeata instintare cumparatorului ne batem joc de noi romoni ne furam intre noi

 17. Si dupa ce am vazut toate comentarile am tras concluzia;
  Nu merita sa-i facem pe vamesi bogati de si ei sunt putrezi de bogati.
  eu am primit cu ani in urma un colet in care erau si 5 kg kafea si la vama la Deva mi-au luat toata kafeaua si au sigilat pachetul.
  Sunt niste excroci si cat se poate sa nu facem nici o comanda care ar trece pe la vama

 18. Salut nu recomand
  Daca va lasati cardul activat va treziti cu comenzi si bani luati de pe cardu fara voia dv
  Consultantii roboti de la wish nu ii intereseaza ca li se fura clientilor banii
  Puteam sa fiu contactat pt a rezolva problema pt viitorii clienti
  Probabil cei de la wish ori nu ii intereseaza ori sunt mana in mana cu hotii

 19. Salut, ma poate ajutacineva? se deschide wish in lb rusa si nu reusesc sa schimb limba, cum sa fac ? Am platit in 2 aprilie si nu am primit nimic, Multumesc

 20. intradevar nu este nici o diferenta in ce comanzi de pe wish cu cele cumparate de pe tarabele romanesti , chinezarii, nu zic ca sunt rele , dar tin cat tin , de aceea si pretul mic

 21. Eu am facut comanda de 7 produse si am observat ca la adresa de livrare era trecuta adresa veche unde am locuit si am modificat datele de livrare pe noua adresa chiar atunci cand am comandat insa primul colet l-am primit tot pe adresa veche si atrebuit sa merg 80 km pentru nimic

 22. Se pare ca multi nu citesc deloc termenii si conditiile de pe site. De aici si nemultumirile multora dintre ei.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.