Home General Cum să cumperi de pe Wish în România?

Cum să cumperi de pe Wish în România?

4

Wish este un site, dar și o aplicație ce poate fi instalată pe telefon sau pe tabletă, de unde poți cumpăra online produse interesante la prețuri foarte mici. De la îmbrăcăminte la ustensile de bucătărie, jucării sau obiecte decorative, make-up sau bijuterii, cam orice îți trece prin cap, găsești aici.

Dacă ești dispus să aștepți ceva mai mult ca produsele să-ți fie livrate chiar la căsuța poștală sau la poștă, majoritatea obiectelor de pe Wish merită așteptarea deoarece sunt mai ieftine decât ce găsești pe piață.

Un anumit produs poate fi găsit la mai multe magazine de pe Wish, așa că recomandarea noastră este să alegeți magazinul cu cele mai multe livrări și comentarii. Aici găsiți și poze cu produsele primite de clienți, deci vă puteți face o idee despre cum arată în realitatea produsele pe care doriți să le cumpărați.

Mai jos am încercat să răspundem la cele mai importante întrebări pe care ni le-am pus și noi la început, informații care se găsesc și în aplicație dacă ai timp de căutat și dacă știi unde să te uiți.

Ce trebuie să știți înainte de a face cumpărături de pe Wish?

Veți constata că sunt multe produse care par gratuite, dar pentru care trebuie să plătești transportul, preț care variază în funcție de obiecte.

De asemenea niciun produs de pe wish, chiar și cele mai scumpe, sau dacă le cumperi în cantități mai mari, nu va avea transport gratuit, așa că puteți verifica aceste costuri, în josul paginii, sub descriere, înainte de a vă decide asupra unui anumit produs.

Pentru îmbrăcăminte vă sugerăm să cumpărați după ce verificați pozele clienților care au cumpărat deja, pozele profesioniste s-ar putea să fie departe de produsul pe care-l primiți acasă. De asemenea, puteți afla materialele din care sunt facute produsele și dimensiunile acestora tot în josul paginii.

Dacă decideți să cumpărați mai multe produse, diferite, de la mai multe magazine, trebuie să știți că se acumulează costurile de transport. E ca și când ai cumpăra de la Emag de la magazine diferite, fiecare are costurile de transport proprii.

Dacă produsul nu ajunge la timp, puteți cere banii înapoi până la 30 de zile de la data estimată de livrare.

Veți primii banii înapoi în contul cu care ați plătit, sau aveți opțiunea de a-i transforma în bani Wish care pot fi folosiți pentru cumpărături viitoare și care valorează exact la fel ca banii normali.

Vă puteți face un Wish list cu produsele pe care vi le doriți, dar vreți să mai așteptați până să le cumpărați, sau le puteți pune in coș și să așteptați coduri cu reduceri care apar din când în când.

Prețurile se modifică și ele, chiar și după ce le pui în coș, depinde de ce reduceri au magazinele în momentul respectiv. Așa că totalul poate varia de la o zi la alta.

În cât timp ajunge comanda de pe Wish?

Poate să ajungă în câteva săptămâni, dar poate să treacă de o lună sau chiar două. În principiu ei spun că ajunge în jur de o lună, o lună jumătate, pentru a se proteja și ei în cazul în care produsele întârzie din motive care nu țin de ei.

Astfel, dacă un produs chiar nu a ajuns la destinație după ce a trecut tot timpul estimat de vânzător, așa cum aminteam mai sus, cumpărătorul are dreptul de a-și cere banii înapoi.

Timpul de livrare variază în funcție de produs, de mărimea acestuia, de locul din care este trimis, de perioada în care este livrat, și cât de aglomerată este aceasta, și de Poșta Română.

Cum se plătesc produsele de pe Wish?

Depinde ce metodă vă este dumneavoastră mai la indemână. Dacă aveți un card de credit este bine să știți că banii, deși prețurile pot fi afișate în RON, ei vor extrage RON de pe cardul dumneavoastră pe care îl vor transforma în dolari cel mai probabil, iar cursul valutar variază, după cum bine știți.

Cel mai ușor este fie să aveți PayPal în care să țineți dolari, fie un card de credit în valută.

Mai jos găsiți toate opțiunile prin care puteți plăti cumpărăturile de pe Wish:

Cine livrează comenzile de pe Wish?

Comenzile de pe Wish sunt livrate în țară de Poșta Română, și în funcție de dimensiunile coletelor acestea pot fi puse în cutia poștală, sau veți primii o înștiințare pentru a-l ridica de la sediu.

Tind să cred că în București treburile merg ceva mai anevoios decât în provincie, fiind necesar ca destinatarul să treacă pe la Poșta Vamala pentru a fi deschis coletul la fața locului și a se asigura că nu este nimic suspect sau menit pentru comercializare.

Se plătesc taxe vamale când comanzi de pe Wish?

Sunt scutite de taxe vamale produsele care nu sunt menite pentru comercializare și cele care nu depășesc suma de 45 de euro. Practic poți cumpăra și pentru rude dacă prețurile produselor nu bat la ochi. Însă cel mai sigur este să cumpărăm pentru uz personal.

Care este calitatea produselor comandate pe Wish?

Atunci când cauți un produs anume vei observa că îl găsești în aceași formă în diverse magazine de pe Wish, și cele mai multe folosind chiar aceleași poze. Majoritatea lucrurilor de pe Wish sunt trimise din China.

Deci produsele sunt cam aceleași cu cele găsite în magazinele noastre, pe care scrie oricum Made in China, numai că așa, prin Wish.com, le cumperi direct de la distribuitor oarecum.

Așa că, dacă ești atent la detaliile menționate mai sus, ai toate șansele să găsești produse de bună calitate și ieftine.

Concluzie: Merită să cumperi de pe Wish?

Ca o părere personală, nu am regretat nicio cumpărătură făcută pe Wish. Am primit exact ce am comandat, de cele mai multe ori la timp, iar alteori, dacă nu au ajuns produsele am primit banii înapoi.

Puteți aștepta până la 30 de zile pentru a vă cere acest drept, și se poate întâmpla, ca după ce vi se restituie banii, să primiți coletul, caz în care îl puteți păstra.

Dacă sunteți atenți și cumpărați cu măsură, Wish este locul ideal de a cumpăra aceleași produse pe care le găsiți în magazinele noastre, doar că la prețuri mai mici.

Iar uneori puteți găsi lucruri despre care nu știați că există, obiecte folositoare în bucătărie, de exemplu, care v-ar face viața mai ușoară.

Acum că sărbătorile au trecut, Poșta s-ar putea să nu mai fie așa aglomerată, iar coletele au șanse mai mari de a ajunge la timpul estimat de vânzători.

Asigurați-vă că nu comandați ceva ce vă trebuie urgent, oricum timpul livrării nu se compară cu livrarile locale, cum e de înțeles, și cam aveți de așteptat.

Sper că am reușit să răspundem la cât mai multe întrebări legate de acest site de cumpărături online, iar dacă mai aveți și alte întrebări la care nu ne-am gândit noi încă, nu ezitați să ne scrieți, vă răspundem cu drag atât cât ne pricepem.

4 COMMENTS

  1. Nu am primit colegele plătite nici după cinci luni.Nu am nevoie de banii pe care i-am plătit ci de obiectele comandate.Mi se comunică pe circuitul de transport că se află bă în românia bă nu a sosit.Chiar în cinci luni nu puteau ajunge?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.