Home Fashion Cum machiem un ten cu imperfectiuni?

Cum machiem un ten cu imperfectiuni?

0

Stati linistite, fetelor – nu sunteti singurele si cu siguranta nici ultimele care aveti un ten cu “imperfectiuni”. Toata lumea are asa ceva, fie ca este constient sau nu – si tocmai asta ne face oameni. Partea cea mai importanta este ca aceste mici imperfectiuni pot fi usor mascate cu ajutorul unui machiaj facut ca la carte. Totusi, cand vine vorba despre un ten nu tocmai perfect, machiajul trebuie sa va dea ceva mai mult de munca. Dar frumusetea pe care o veti emana dupa va merita complet!

Asadar, machiajul unui ten cu imperfectiuni este unul special, mai delicat si care trebuie facut cu mult mai multa grija. Tenul cu probleme are nevoie in primul rand de o ingrijire speciala, inainte de a incepe machiajul. Aceasta consta in curatarea profunda cu un gel special, cu actiune blanda, antiseptica, pentru ca machiajul sa nu provoae mai mult rau. Un tonic fara alcool pulverizat usor, va reimprospata tenul si il va pregati pentru aplicarea machiajului.

Pentru inceput va trebui sa hidratati tenul cu o crema speciala pentru tenul sensibil. Dupa crema hidratanta, se va aplica o baza transparenta de machiaj, iar apoi se va folosi un anticearcan fluid si care sa fie usor de uniformizat.

Fondul de ten trebuie ales in functie de culoarea pielii. De foarte multe ori cele care au un ten cu probleme au tendinta de a folosi fond de ten din abundenta intr-o culoare cu doua trei tonuri mai inchise de cat ar fi normal. Acest fapt vine din dorinta de a acoperi foarte bine toate imperfectiunile. Este o ideea cat se poate de gresita, deoarece incarcarea tenului cu un astfel de fond de ten, nu face altceva decat sa-i confere un aspect inestetic, de masca. Cel mai bine e sa alegi un fond de ten fluid si cremos, intr-o culoare cat mai aproapeiata de culoarea naturala a pielii. Veti fii excelent de frumoase!

La machiajul unui ten cu imperfectiuni, este obligatorie folosirea pudrei. Pudra va fi una transparanta, se va aplica cu o pensula speciala, pentru o buna uniformizare, iar rolul acesteia este acela de a inlatura luciul tenului. Se va folosi de asemenea si o pudra pentru obraji, intr-o culoare trandafirie.

Machiajul ochilor trebuie facut astfel incat sa-i evidentieze cat mai bine. Pentru asta foloseste un creion dermatograf pentru contur, si un fard in nuante deschise, usor sidefat. Mascara din abundenta pentru definirea genelor, si pentru a avea cat mai multa expresivitate in privire. Pentru buze alege un ruj lichid, intr-o culoare naturala.

Asa ar trebuie sa se machieze cele care au un ten cu imperfectiuni. Dupa cum bine observati tenul nu trebuie incarcat cu fond de ten si pudra, uniformizarea cat ma buna a acestora si alegerea nuantelor potrivite asigura un machiaj care ascunde defectele si care pune in valoare trasaturile frumoase.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.