Home Sanatate Cum alegem un avocado perfect și cum îl curățăm rapid și simplu?

Cum alegem un avocado perfect și cum îl curățăm rapid și simplu?

0

Fructul de avocado este unul dintre cele mai complexe și complete produse naturale existente pe piață în acest moment, însă poate fi considerat în continuare o prezență relativ exotică în magazine.

Știu că eu personal l-am ignorat pentru foarte mult timp după ce, în necunoștință de cauză, am cumpărat acum mulți ani unul de la raionul de fructe și am fost scârbit de gustul său, neștiind să-l prepar cum trebuie.

Acum știu că nu se mănâncă precum un măr și este la fel de fruct precum roșia, deși doar teoretic fruct, nu îl pui într-o salată de fructe. Dar tot trebuie să alegi unul perfect copt, pufos și moale, altfel nu te vei bucura de el la fel de mult.

În acest articol vom vorbi exact despre asta: cum alegem un avocado perfect și ceva mai apoi am pentru voi un truc pentru a-l curăța simplu și rapid. Dar toate la timpul lor.

Cum știm că avocado este copt și numai bun de mâncat?

Există mai multe tipuri de avocado, clasicul verde sau chiar maro, coaja poroasă și dură sau ca o mandarină, numai că verde și subțire. Vom vorbi de cel din urmă, când vine vorba de alesul unui avocado copt la perfecțiune, deși metoda se aplică la orice fruct:

1. Puneți mâna pe el. Un avocado copt va fi moale și pufos. Totuși, nu trebuie să fie atât de moale încât să ți se scufunde degetele în el ca într-un piure. Trebuie doar să se simtă moale, dar să își păstreze forma.

2. Deși testul atingerii ar trebui să fie suficient când vine vorba despre alegerea unui avocado perfect, puteți să vă uitați și la culoare. Aceasta trebuie să fie închisă, de un verde puternic, îndreptându-se foarte puțin spre maro.

Acest maro trebuie să fie ca niște pete, maronii închis, chiar spre negru, pe coajă. Petele trebuie să fie mici, dacă întreaga coajă este înnegrită, atunci deja avocado este prea vechi și chiar stricat înăuntru.

Acum, adevărul este că rareori vom găsi avocado într-o stare perfectă la magazin, dar putem să îl cumpărăm din timp, cât încă este tare și să așteptăm să se coacă singur, cam ca bananele. Țineți-l într-o pungă de hârtie împreună cu o banană foarte bine coaptă, dacă vă grăbiți.

Bananele coapte elimină un hormon numit etilenă care ajută fructele mature să se coacă mai repede. În momentul în care începe să se înmoaie, eu îl transfer în frigider pentru a-i spori durata de viață.

V-am promis și un truc când vine vorba de curățarea rapidă și simplă a unui avocado. Iată video-ul de mai jos (eu merg cu metoda de la secunda 35):

Tăiem circular avocado, pe lungime, apoi îl rotim în jurul sâmburelui până ce una din părți cedează. O dăm deoparte și înfigem un cuțit în sâmbure circa 2 mm. Lăsând cuțitul în crestătură îl rotim până îl putem scoate din a doua jumătate.

Una din metode este să luăm o lingură și o introducem pe lângă coajă, de jur-mprejur, până scoatem toată pulpa din coaja ei, întreagă. Altă metodă este să crestăm cu un cuțit până la coajă, pe lung și pe lat, în mai multe locuri, la 1 cm distanță, iar când scoatem pulpa cu lingura, acesta va fi cubulețe gata tăiate, numai bune pentru salată.

Mai putem deasemenea să tăiem coaja cu cuțitul, pe lung în 1-2 locuri apoi o decojim ca pe o banană, deoarece coaja se va desface ușor de pe pulpă, astfel vom avea un avocado frumos, numai bun de tăiat și folosit.

Eu doar astfel curăț fructele de avocado de când am văzut filmulețul și este extrem de simplu, poate cea mai simplă metodă. De asemenea, este o metodă bună de a știi dacă într-adevăr, fructul pe care îl ai este bine copt: dacă miezul încă este tare și se curăță greu cu lingura, atunci ar mai trebui așteptat ca el să se coacă în totalitate.

Avocado provine din Mexic și Guatemala, iar noi l-am cunoscut cel mai probabil pe o bruscheta de pâine cu o pastă de guacamole. Deasemenea este folosit și la măști pentru ten și chiar în dulciuri sau torturi, dar nu prea des. Fiind cremos și gras are o consistență de mascarpone, însă gustul specific este greu de acoperit.

Am mâncat recent o înghețată de avocado cu cacao și pot spune că a fost delicioasă și foarte cremoasă în ciuda lipsei unei grăsimi reale, cum ar fi untul de cocos. A fost o înghețată raw-vegana am putea spune.

Avocado este un aliment foarte sănătos bogat în fibre și în grăsimi bune. Are, deasemenea, și foarte multe vitamine și minerale. Vitamina B9, K1, E, B6 și C, dar și Cupru și Potasiu, la fel ca banana, însă chiar mai mult decât aceasta.

La 100 grame Avocado avem Potasiu 14% din doza zilnică recomandată, pe când Banana are doar 10%. Spre deosebire de banană, el nu are mai deloc zahăr, o jumătate de avocado având doar 0,5 grame zahăr. Este recomandat persoanelor cu deficit de Potasiu.

Acest superaliment are, prin urmare, o groază de beneficii pentru sănătate și este ideal chiar și în diete de slăbit. De ce? Datorită aportului mare de fibre și cantității reduse de carbohidrați, iar faptul că îți dă senzația de sațietate pentru mai mult timp, te ajută să nu înșeli cura de slăbire între mese.

Desigur este un aliment gras, chiar dacă aceste grăsimi sunt infinit mai sănătoase decât un cartof prăjit, dacă nu consumăm acest fruct cu moderație, ajungem să avem aceleași probleme ca înainte să începem cura. Aceste grăsimi mononesaturate numite și acid oleic, este o substanță grasă despre care se știe că reduce inflamațiile.

Un alt beneficiu al acestui fruct minune este că reduce nivelul total al colesterolului, trigliceridele până la 20% și colesterolul LDL până la 22%. Are un conținut de 73% apă, 15% grăsimi (bune), 8,5% carbohidrați (în mare parte fibre, cam 9 grame la fiecare avocado) și 2% proteine.

Numeroasele beneficii asupra sănătății, comform studiilor de specialitate, cum ar fi și reducerea riscurilor de boli cardiovasculare, îl face pe Avocado un fel de Superman al fructelor, și chiar și printre legume, ar fi la fel de important.

Sper ca acest articol să vă ajute să vă îndrăgostiți și voi, ca și noi, de acest fruct delicios, mai ales dacă știți de acum înainte cum să-l alegeți și cum să-l curățați.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.