Home Sanatate Cum alegem un avocado perfect și cum îl curățăm rapid și simplu?

Cum alegem un avocado perfect și cum îl curățăm rapid și simplu?

0

Fructul de avocado este unul dintre cele mai complexe și complete produse naturale existente pe piață în acest moment, însă poate fi considerat în continuare o prezență relativ exotică în magazine. Știu că eu personal l-am ignorat pentru foarte mult timp după ce, în necunoștință de cauză, am cumpărat acum mulți ani unul de la raionul fructe și am fost scârbit de gustul său.

Acum știu că nu se mănâncă precum un măr și este la fel de fruct precum roșia – deși teoretic fruct, nu îl pui într-o salată de fructe. Dar tot trebuie să alegi unul perfect copt, pufos și moale – altfel nu te vei bucura de el la fel de mult. În acest articol vom vorbi exact despre asta – cum alegem un avocado perfect și ceva mai apoi am pentru voi un truc pentru a-l curăța simplu și rapid.

Dar toate la timpul lor: acum să vedem cum știm că avocado este copt și numai bun de mâncat?

Există mai multe tipuri de avocado, dar la noi eu nu am văzut decât avocado-ul acela de o culoare verde puternică, așa că despre el vom vorbi când vine vorba de alesul unui avocado copt la perfecțiune, deși metoda se aplică la orice fruct:

1. Puneți mâna pe el. Un avocado copt va fi moale și pufos. Totuși, nu trebuie să fie atât de moale încât să ți se scufunde degetele în el ca într-un piure. Trebuie doar să se simtă moale, dar să își păstreze forma.

2. Deși testul atingerii ar trebui să fie suficient când vine vorba despre alegerea unui avocado perfect, puteți să vă uitați și la culoare. Aceasta trebuie să fie închisă, puternică și în același timp să existe niște pete maronii închis, chiar spre negru, pe coajă. Petele trebuie să fie mici – dacă întreaga coajă este înnegrită, atunci deja avocado este prea vechi.

Acum, adevărul este că rareori vom găsi avocado într-o stare perfectă la magazin, dar putem să îl cumpărăm din timp și să așteptăm să se coacă singur – cam ca bananele. Țineți-l în aer liber și pipăiți-l în fiecare zi. În momentul în care începe să se înmoaie, eu îl transfer în frigider pentru a-i spori durata
de viață.

V-am promis și un truc când vine vorba de curățarea rapidă și simplă a unui avocado. Iată video-ul de mai jos (eu merg cu metoda de la secunda 35):

Eu doar astfel curăț fructele de avocado de când am văzut filmulețul și este extrem de simplu – poate cea mai simplă metodă. De asemenea, este o metodă bună de a știi dacă într-adevăr, fructul pe care îl ai este bine copt: dacă miezul încă este tare și se curăță greu cu lingurița, atunci ar mai trebui așteptat ca el să se coacă în totalitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.