Home General Cinema: Recomandari 22 Octombrie

Cinema: Recomandari 22 Octombrie

0

Pentru sanatate si voie buna, inclusiv pentru relaxare, filmele s-au dovedit de-a lungul timpului o mana cereasca pentru omenire. Haideti sa vedem ce sugestii avem pentru vizionare in aceasta saptamana.

1. Burn After Reading (RO: Citeste si arde)

La sediul CIA din Arlington, Va., analistul Osborne Cox (John Malkovich) soseste pentru a participa la o sedinta top-secreta. Din nefericire pentru Cox, secretul va iesi in curand la iveala: el urmeaza sa fie dat afara. Cox nu suporta prea bine vestea si se intoarce in Georgetown, orasul sau natal, in primul rand pentru a-si scrie memoriile si apoi pentru a-si ineca supararea in bautura, sau poate invers. Sotia sa Katie (Tilda Swinton) este socata, desi nu realmente surprinsa de ceea ce se intampla; ea este deja angajata intr-o poveste amoroasa cu Harry Pfarrer (George Clooney), un politist federal insurat, si chiar isi face planuri sa-l paraseasca pe Cox pentru Harry.

In cu totul alt loc, in suburbiile Washingtonului, la mile departare, angajata Hardbodies Fitness Centers, Linda Litzke (Frances McDormand) nu se poate concentra asupra lucrului. Ea e obsedata de planul ei maret de a-si face o operatie estetica care s-o schimbe radical si ii marturiseste acest lucru colegului ei, Chad Feldheimer (Brad Pitt). Linda este constienta de faptul ca directorul salii de gimnastica, Ted Treffon (Richard Jenkins), suspina dupa ea, chiar in timp ce ea isi da intalnire cu alti barbati pe internet.

Cand CD-ul cu materiale despre CIA, scrise de analist in memoriile sale, cade intamplator in mainile Lindei si ale lui Chad, cei doi se hotarasc sa valorifice ceea ce au descoperit. In timp ce Ted e pesimist, “Din asta nu poate iesi nimic bun,” evenimentele se precipita si ies complet de sub orice control, provocand o cascada de situatii si intalniri hilare, dar si sinistre.

Trailer pentru filmul Burn After Reading:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=X6V-e0JFQY0]

2. Nights in Rodanthe (RO: Nopti in Rodanthe)

Adrienne (Diane Lane), o femeie cu viata transformata intr-un haos, se retrage in micul orasel Rodanthe, pentru a avea grija, pentru un weekend, de micul han al unor prieteni. Aici spera sa gaseasca linistea de care are atata nevoie, departe de familia sa disfunctionala. Imediat ce Adrienne ajunge la han, o furtuna se apropie si un strain, Paul (Richard Gere), se cazeaza. Aflat si el in cautarea linistii, Paul se apropie de Adrienne, cei doi cautand alinare pe parcursul a doua zile magice.

Trailer pentru filmul Nights in Rodanthe:
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wABFdUIIxlw]

3. Madagascar: The Crate Escape (RO: Madagascar 2)

Primul sequel dintre cele doua programate ale succesului din 2005, Madagascar 2: The Crate Escape continua aventurile animalelor evadate de la gradina zoologica. Leul Alex, zebra Marty, hipopotamita Gloria, girafa Melman si prietenii lor lemurii reusesc sa evadeze de pe insula pe care esuasera si, in loc sa se indrepte spre Statele Unite, ajung in Africa. Aici fac cunostinta cu familia lui Alex, care va trebui sa rezolve o multime de probleme de acomodare, provocate de instinctele sale pervertite de confortabila sedere in gradina zoologica.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.