Home General Cât costă renovarea unui apartament de 2 camere?

Cât costă renovarea unui apartament de 2 camere?

5

În această iarnă am devenit mândri proprietari de apartament! Fiind o familie la început de drum, ne-am cumpărat un apartament de 2 camere, o bucătărie, baie, debara şi hol, plus o terasă doar a noastră, în total 46 de metri pătraţi, doar ai noştri!

Apartamentul era însă unul bătrânesc, care nu văzuse renovări majore de când fusese construit (excluzând instalaţia de apă caldă şi căldură), aşa că a trebuit să îl renovăm complet – un lucru care nu ne-a deranjat extrem de tare fiindcă aşa am putut să ni-l facem complet pe gustul nostru.

Şi fiindcă înainte de a ne apuca de acest proiect am vrut să aflăm pe internet toate costurile – însă nu prea am reuşit, m-am hotărât să scriu acest articol detaliat, complet, despre cât costă renovarea unui apartament de 2 camere la noi în România – preţuri la final de 2014, deci sigur bune şi cel puţin pentru 2015.

Iată renovările exacte ce au trebuit făcute:

– complet instalaţie electrică, de la contor la prize
– bucătărie complet renovată (nivelare podea, gresie, faianţă, lavabilă)
– baie complet renovată (gresie, faianţă, lavabilă, plus cadă, chiuvetă şi WC nou)
– toţi pereţii recondiţionaţi (nu ştiu exact termenul, cred că decopertare se numeşte – a fost “răzuit” totul până la cărămidă şi tencuit din nou, plus lavabilă).
– am pus parchet nou în camere şi pe hol, gresie pe balcon.
– am schimbat toate uşile de la camere (4 uşi), plus uşă nouă la intrare
– am pus geamuri de termopan la toate camerele, plus am închis balconul complet în termopan

Toate aceste lucrări au durat aproximativ o lună, iar costurile pentru renovarea completă a apartamentului de 2 camere au fost următoarele:

Manoperă: 6800 lei (este inclusă şi manopera pentru instalaţia electrică, nu este inclusă manopera pentru termopane, pe care le-am făcut cu o altă firmă)
Termopane: 4500 lei (inclusă şi manopera aici)
Materiale de construcţii: 10102 (mai sunt incluse aici şi uşile de la camere şi intrare)
Echipare baie: 1550 (WC, cadă, chiuvetă şi dulăpior baie cu oglindă)
Electrice: 1114 (e vorba doar de materiale, plus prize, lustre/aplică hol şi bucătărie şi becuri economice)
Diverse: 164.50 (în general băuturi nu alcoolice pentru echipă şi cafea. Mâncarea şi-au adus-o ei)
___________
TOTAL: 24230.50 sau 5380 Euro

Cam astea au fost cheltuielile noastre pentru renovarea apartamentului şi sunt convins că vă puteţi aştepta la ceva similar oriunde în ţară (*apartamentul acesta se află în provincie). Nu uitaţi că noi nu am avut de schimbat caloriferele sau instalaţia de apă caldă şi căldură – acestea sigur mai cresc costurile cu câteva mii de lei.

Partea bună când vine vorba de astfel de renovări complete este nu doar că îţi poţi face locuinţa exact aşa cum ţi-o doreşti şi permiţi, dar poţi jongla destul de mult cu preţul pentru anumite materiale – cum ar fi parchet, gresie şi faianţa, disponibilă de la preţuri foarte mici la foarte mari. Noi nu am optat pentru cele mai scumpe materiale, dar nici cele mai ieftine – aş zice că suntem pe undeva pe la mijloc. De asemenea, am vrut – după cum se vede în poze, ceva simplu şi tradiţional, care nouă să ne placă.

Sper să vă ajute acest articol cu preţurile pentru renovarea unui apartament de două camere şi dacă vă apucaţi de un asemenea proiect: mult succes! Să vă iasă exact aşa cum vi-l doriţi!

5 COMMENTS

 1. Am mai găsit acest articol cu aproape același text și poze. În celalalt se face referire la 3 camere. Nu știu cat de încredere e

 2. Scriu aici ca sa stiti la ce sa va asteptati in cazul in care apelati la Antonescu Stefan Bogdan si Tudose Iulian pentru renovarea unui apartament. In anunt este precizat ca ofera garantie pentru serviciile prestate si sunt profesionisti, ceea ce nu se vede in urma lucrarilor efectuate. Scopul lor este sa incaseze cat mai repede banii si nu ii intereseaza daca clientul este multumit. I-am rugat sa remedieze stricaciunile lasate in urma lor, au confirmat ca vor face asta, apoi nu au mai dat niciun semn de viata. Au pus presiune asupra mea sa le dau toti banii inainte de finalizarea lucrarilor cu toate ca am convenit la inceput sa le dau un avans de 50%, iar diferenta sa o primeasca dupa ce termina. Sfatul meu este sa va indreptati catre alta echipa de muncitori.

 3. Cateva sfaturi pentru viitori propietari ce urmeaza sa-si renoveze apartamentul:

  Inainte de a bate palma cu meseriasii sau firma cu care vei lucra, asigura-te ca acestia iti ofera o anumita garantie pentru lucrare. Doar dupa o anumita perioada de timp iti poti da seama daca lucrarea este de calitate.
  O firma de amenajari interioare profesionista si cu experienta iti va oferi garantie pentru manopera ta, astfel incat tu sa fii convins ca lucrarea este de calitate.

  Cu respect,
  Total Design

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.