Home Casa Cât costă renovarea unei garsoniere în 2016?

Cât costă renovarea unei garsoniere în 2016?

3
Garsoniera renovata

Se zice că cel mai bun moment pentru începera renovării unei locuințe este la începutul anului, dar nu putem controla tot timpul acest lucru. Iar prețurile nu diferă chiar foarte mult – dar aveți în vedere că puteți negoicia mereu și obține un preț ceva mai mic.

Cu aceste mici detalii cunoscute acum, să trecem la subiectul de astăzi: cât costă renovarea unei garsoniere? Datele sunt pentru anul 2016, dar probabil că ele nu se vor schimba prea mult în anii următori.

Garsoniera renovata
Garsoniera renovata

În momentul în care vine vorba de renovarea unei garsoniere, prețul depinde de foarte mulți factori. În acest articol vom vorbi de o renovare completă, considerând că aveți o garsonieră bătrânească ce nu a mai fost renovată de mult timp. În acest caz, am avea nevoie de următoarele lucruri pentru renovarea completă a garsonierei:

– instalație electrică nouă
– pereți decopertați, tencuiți din nou și dați cu lavabilă
– pus parchet nou (aici s-ar putea să fie nevoie și de șapă, care mai crește prețul)
– instalat uși noi și termopane
– instalat gresie/faianță
– schimbat țevi de apă în baie/bucătărie

Cam astea ar fi principalele lucruri ce trebuie făcute pentru o renovare completă. Dacă deja s-au făcut unele dintre aceste lucruri sau nu vreți să le faceți, atunci prețul va fi mai mic. Dar…

Care este prețul renovării unei garsoniere în 2016?

Pentru ce am listat mai sus, manopera ar fi undeva între 4,000 si 6,000 de lei (dar fără materiale). Este posibil ca în provincie prețurile să fie ceva mai mici iar în București și orașele mari, prețurile să varieze foarte mult. Personal, cred că o prețul median (cam 5,000 de lei) poate fi considerat un preț corect pentru o asemenea lucrare.

Dar acestea nu vor fi costurile totale pe care trebuie să le plătiți! Materialele costă și ele foarte mult. Un metru pătrat de gresie, de exemplu, poate fi între 15 si 100 de lei, poate chiar mai mult. Parchetul, la fel, în funcție de ce alegeți, va costa mai mult sau mai puțin, dar trebuie considerate și aceste costuri și discutate înainte cu echipa: ei știu cel mai bine să estimeze aceste prețuri.

Luând niște prețuri medii – nici cele mai ieftine, dar nici cele mai scumpe produse disponibile – ar trebui să mai aveți pregătiți în jur de 4,000 de lei.

Deci, în total, costurile de renovare a unei garsoniere ar începe undeva de la 8-9,000 de lei (2,000 de euro) cu tot cu materiale. De aici, prețurile urcă mai mult sau mai puțin în funcție de materialele cumpărate, dar și ce alte lucruri mai sunt necesare (mobilarea completă a unei garsoniere, inclus baie și bucătărie poate avea un preț mediu de 10,000 lei cu totul cumpărat nou și de calitate).

În concluzie, ca răspuns la întrebarea “cât costă renovarea unei garsoniere” de la zero, prețurile încep de la 2,000 de euro cu manoperă și materiale și de la 4,000 cu mobilă inclusă. Dacă vrei numai finisaje de lux și mobilă așișderea, prețul de pornire ar fi dublu pentru renovarea garsonierei.

3 COMMENTS

 1. Eu zic sa copnsiderati aceste preturi orientative bine de tot.. Sunt peste 2000 ca inceput, lejer.
  Manopera este destul de mare. Eu am dat 1700 ptr un hol si o bucatarie. Nu foarte mari. Plus mancare prostului, ca n-am avut ce face, asa ca..2000 cu totul.
  Tamplaria – daca iei usa de intrare de 500 de lei..da..si la termopane la fel.
  La fel si cu celelalte materiale.
  Partea de instalatii s-ar putea sa va surprinda neplacut ca manopera.(aici se scrie despre schimbat instalatia electrica toata, plus sanitare, etc..).
  Un pret corect d einceput e cam 3000 de euro toata garsoniera.(nu 2.000)
  Eu am dat – fara sa pun la socoteala mobila noua de bucatarie – nu f.scumpa, aragaz – la fel nu top, nu termopane, doar usa intrare..cam 7500 de lei.
  Este mult dupa parerea mea, dar materialele sunt f.scumpe si niciodata nu poti face calcul exact. In general, la ce calculati, puneti x1.3..ala e aproape – nu sigur – pretul corect, cel putin la materiale.

  Succes!

 2. Buna ziua
  Solicit o oferta de pret
  Amenajat camera
  – Amorsă plus vopsit lavabil alb 2 tavane total = 20,07 mp
  – zugrăvit lavabil pereți =10 mp
  – tapet = 31,34 mp
  – plintă 15,12 ml
  – bordură sus 16,65 ml
  – montat parchet laminat = 16,54 mp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.