Home Casa Cât costă renovarea unei băi în 2020?

Cât costă renovarea unei băi în 2020?

5

Dacă vă gândiți să aduceți îmbunătățiri băii dumneavoastră sunt convins că vă doriți să știți cât costă renovarea unei băi înainte să vă apucați de ea.

În primul rând pornim de la premiza că vrem să schimbăm totul. Ceea ce înseamnă că v-a trebui să plătim pe cineva care să dea jos gresia și faianța deja existente, sau doar un strat de perete, depinde ce avem în baie.

De obicei, în băile mai vechi, în spatele faianței, a gresiei, a chiuvetei și sub cadă, se poate ascunde mucegai. Așa că cea mai bună mișcare ar fi să te asiguri că pornești de la o cameră goală și sănătoasă, altfel, orice pui nou, va deveni murdar în scurt timp.

După ce am eliberat toată baia, trebuie măsurați pereții pentru a face lista cu materiale de care avem nevoie și cantitatea necesară din fiecare. Dacă vrei să pui faianță până în tavan sau doar până la jumătate se modifică doar cantitatea de faianță.

O baie are în medie 4 metri pătrați, dar în mare toate au nevoie de aceleași materiale și accesorii, așa că vom încerca să estimăm costurile la prețurile de anul acesta.

Materiale necesare pentru renovarea unei băi:

 • gresie (aici se scade partea de cadă)
 • faianță
 • lavabilă
 • geam termopan, dacă ne dorim înlocuirea celui vechi (dacă există
 • mască de baie cu lavoar, recomandăm în locul chiuvetei simple deoarece crează spațiu de depozitare, ceva de care duc lipsă multe băi, mai ales dacă nu există o debara în apropiere.
 • cadă de baie
 • toaletă și rezervor
 • dulap cu oglindă
 • baterii și instalații de apă
 • accesorii, adezivi, chituri, brâuri și plinte pentru gresie și faianță
 • manoperă

Având toate acestea pe lista noastră, acum trebuie să ne calculăm bugetul. În funcție de acesta știm dacă ne uităm la cele mai mici prețuri, cele mai mari sau media lor.

Nu știu cât de necesară este cea mai extravagantă gresie pusă în baie, depinde cât de mult timp petreci acolo. În principiu gresia și faianța la prețuri medii sunt și de calitate și arată și bine, deci nu trebuie să ne întindem către cele mai scumpe.

NOTA: Preturile sunt estimate pentru produse de valoare medie spre ieftina. Cu cat baia este mai mare si se doresc finisaje mai scumpe, cu atat cresc mai mult preturile. Dar cele folosite mai jos sunt pentru o baie la pret mediu, insa decenta.

Cât costă renovarea unei băi în 2020:

 • Gresia la prețul mediu de 35 lei m2, costă in jur de 175 lei
 • Faianța poate urca până la 50 lei m2, rezultând 250 lei
 • Lavabilă (de preferat antimucegai) în jur de 60 lei
 • Geamul PVC, în funcție de mărime, se apropie de 100 lei
 • Mască de baie cu lavoar, în funcție de model, de la 400 lei la 600 lei
 • Cadă de baie (sau cabină de duș) 600 lei (sau 800 lei cabina de duș – aici pretul poate urca rapid)
 • Toaletă și rezervor cam 400 lei
 • Dulap cu oglindă în jur de 250 lei
 • Baterii și instalații pentru apă ajung cam la 400 lei
 • Accesorii, chituri, adezivi pentru faianță, adunate fac aproape 120 lei
 • Manopera (care include decopertare, gletuire și finisare, pe lângă toată lista de mai sus) se ridică la 800 lei

Total: 3555 lei (folosind valorile minime de mai sus)

Aveți totuși în vedere și cheltuielile neprevăzute, niciodată nu se știe ce probleme găsești atunci când renovezi ceva ce n-a mai fost atins de multă vreme. Un fond de urgență de 25% din suma totală te-ar ajuta să nu intrii în panică dacă se ivește ceva. În cel mai „rău” caz îți rămân niște bănuți în plus.

Desigur fiecare element în parte pe care îl alegeți va avea un cuvânt de spus la prețul final, trebuie doar să știți care vă sunt prioritățile. Calitatea ar trebui să vină înaintea aspectului extravagant.

Dacă atunci când vine vorba de mobilier, cadă, toaletă, chiuvetă nu ar fi bine să facem compromisuri, mai ales când ținem cont de calitatea materialelor, când alegem gresia și faianța, ar fi bine să alegem în funcție de durabilitate.

Puteți să mai scădeți din preț și dacă nu considerați necesar să schimbați chiar totul, băile renovate recent nu au nevoie să fie luate de la zero. Aș schimba totusi, cada, chiuveta și toaleta, sau le-aș dezinfecta cu strictețe.

Până la urmă nici la hotel nu le schimbă după fiecare turist, dar există opțiuni de curățare ce pot face totul curat lună. Într-un final, alegerea mobilierului și a aspectului final, ține de bugetul fiecăruia.

Acestea sunt prețurile medii găsite de noi, ceea ce înseamnă că există opțiuni și pentru un buget restrâns, dar și pentru gusturi rafinate care pun mare preț pe aspectul fiecărui detaliu și-și doresc cele-mai-cele accesorii.

Sperăm că acest articol să fi fost de ajutor, și dacă te hotărăști să treci printr-o astfel de experiență, ajută-ne cu detalii pe care, poate, le-am omis, sau anunță-ne și pe noi dacă am estimat corect această aventură. Spor la renovat!

5 COMMENTS

 1. Manopera doar 600 ron?? Unde ați întâlnit prețul ăsta?
  SE cere o data manopera pt Decopertat și separat pentru montaj gresie și faianță, 60/70 RON pe mp. Cat ați măsurat mp la faianță? Conform calculelor 4 mp de faianță?! Pe bune? Pai avem 25 mp de faianță lejer.

 2. E praf articolul…sincer acum. La o baie de 2 pe 2, trebuie undeva la 15 metri patrati de faianta si 4-5 de gresie.
  Manopera ma astept sa fie intre 1000 si 3000, nicidecum 600 ron :)))

 3. Hahaha 600 lei manopera hahaha…… De unde ai scos nene? Recent în 04.2020 am renovat o baie 2×2 și am avut: 20 mp gresie +faianță manopera cu tot cu chit uit și colțare a fost 1500 lei+300 lei montat wc și baterie dush+100lei montat usa===total 1900 lei lavabil am dat eu pe tavan.
  Și apropo am avut un meseriaș la negru….

 4. …. Aaa și era sa uit…. Casa este noua nu a fost necesar sa spargă nimik și a fost și sapa turnata….. Lejer 2000 lei manopera la o baie 2×2 la negru.. Cu firma 100 lei mp +TVA probabil cu 35 lei mp se pune gresie cu furca undeva pe la Poplaca….. :))))

 5. Revizuiti articolul,date inconcludente! Va invit personal sa-mi renovati baia cu doar 800 lei manopera.E clar ,articolul e scris de un dezinformat!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.