Home General Best Jobs a furat o reclamă tâmpită din Japonia?

Best Jobs a furat o reclamă tâmpită din Japonia?

0

N-am mai verificat de mult, dar nu cred că s-au schimbat enorm datele în ultimii ani: Best Jobs reprezintă cel mai mare website de joburi din România și sunt convins că, atunci când scot pe piață câte o reclamă, plătesc o căruță de bani pentru ea.

Cea mai recentă reclamă, însă, se pare că nu este doar teribil de tâmpită, dar și bazată pe o idee furată cam în totalitate de la o reclamă, la fel de tâmpită, din Japonia. Parcă reclama japoneză are ceva mai mult sens, totuși… dar haideți să vedem întâi despre ce este vorba!

Iată mai jos reclama Best Jobs:

Și iată reclama japoneză la niște covrigei:

Seamănă ca două picături de apă, nu? Există o foarte mică posibilitate ca reclama să nu fi fost furată, ci cumpărată o licență. Personal, mă îndoiesc că aceasta este cauza, dar orice este posibil.

Cel mai probabil, însă, o agenție de publicitate s-a hotărât să “împrumute” ideea unei reclame vechi din Japonia, și să o transforme într-un spot penibil pentru cei care-și caută joburi în România. Sper doar că nivelul celor de pe site-ul best Jobs este ceva mai ridicat decât cel prezentat în minunata lor reclamă.

Și chiar dacă BestJobs în sine nu poate fi tras la răspundere pentru reclama copiată (pentru că, cel mai probabil, n-aveau nici cea mai mică idee de existența variantei japoneze), agenția care a realizat-o fiind clar responsabilă, tot nu reușesc să îmi dau seama cum a putut o companie serioasă să creadă că spotul acela este potrivit pentru serviciile oferite.

Sursă: Ovidiu Sîrb

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.