Reteta: Sos de carne tocata

0

A trecut ceva vreme de cand v-am prezentat o reteta, si trebuie sa rezolvam aceasta problema acum. Este posibil ca acum, imediat dupa sarbatori, sa nu mai simtiti nevoia de sosuri cu carne, dar asta va voi prezenta astazi: un sos de carne toacata:

Ingrediente:
4 linguri ulei (de masline)
2 catei de usturoi taiati marunt
250 g carne tocata mixta
1 ceapa taiata in cuburi
1 morcov taiat in cuburi
1 ceapa (praz) taiata in rondele
1 lingura verdeturi taiate marunt
2 linguri pasta de tomate
1 cutie de conserva de rosii decojite (315 ml)
sare
piper macinat proaspat
1 praf de zahar
1 lingurita busuioc
1 lingurita oregano
1 lingurita amidon (faina)
1 lingura melisa taiata marunt

1.Se incinge uleiul, se prajesc bine usturoiul si carnea tocata. Se adauga legumele si se prajesc impreuna cu usturoiul si cu carnea. Se toarna pasta de tomate si rosiile in compozitie. Se fierbe totul 15-20 de minute.
2.Se adauga condimentele, se amesteca amidonul (faina) cu putina apa si se adauga la sos.

LEAVE A REPLY