Reteta: Bezele cu nuci

0

In aceasta perioada a anului, cu Craciunul practic dupa colt, nu strica sa ne indulcim viata, cel putin teoretic. Niste delicioase Bezele cu nuci facute urmand reteta de mai jos cu siguranta va vor mentine voia buna si starea de bine la un nivel ridicat. Bonus? Sunt foarte usor de facut! Asadar, iata reteta pentru niste dulciuri minunate: bezele cu nuci.

Ingrediente
3 albusuri
200 g de zahar pudra
50 g de nuci
2 pachete de zahar vanilat (sau vanilinat)
1/2 lingurita cu zeama de lamaie
un cub de unt

Se bat albusurile de cateva ori cu telul. Se adauga treptat zaharul si praful de vanilie, batand continuu 5 minute la cald, 10 minute la rece, pana cand albusurile se intaresc in asa fel incat sa nu curga de pe tel si sa aiba un luciu sidefiu. Cand sunt aproape gata, se adauga 1/2 lingurita zeama de lamaie. Pe o tava se asaza o hartie alba care se unge cu un strat foarte subtire de unt. Pe deasupra se pun cu spritul gramajoare de albus nu prea mari, cu distanta intre ele. In fiecare se infig cate 3-4 bucatele de nuci. Se coc la foc domol. Cand albusul incepe sa se intareasca, se acopera cu o foaie de hartie, ca sa nu se rumeneasca. Bezelele trebuie sa fie coapte astfel incat sa nu se ingalbeneasca. Dupa ce s-au copt, se scot cu un cutit. Daca se dezlipesc greu, se uda hartia pe dos cu putina apa rece. Pofta buna!

LEAVE A REPLY