Idee de meniu de Paste 2012

0
Idee de platou aperitiv pt Paste

Sarbatorile pascale sau, mai pe Romaneste, Sarbatorile de Paste se apropie cu pasi repezi si m-am trezit astazi gandindu-ma cam ce meniu ar trebui sa avem de Paste. Pana acum nu am dat prea mare importanta acestui aspect, dar anul acesta m-am hotarat sa imi peste mai mult, sa transform Pastele intr-o ocazie deosebita (asa cum este) si sa pregatesc ceva cu totul si cu totul special.

Asa ca am cautat pe internet pentru a-mi face un meniu de Paste si daca tot am facut-o, m-am hotarat sa impartasesc si cu voi “descoperirile” pentru ca probabil nu sunt singurul care cauta o idee de meniu de Paste 2012. Asadar, sa incepem!

Si incepem cu un aperitiv copios: un platou cu mezeluri si recituri, frumos aranjate – sunca de Praga, drob, cascaval & branza, chiftelute si inca un mezel (eu am ales un jambon). Alaturi merg de minune niste fire de usturoi si ceapa verde, ridichii si rosii. M-am inspirat in mare parte de poza de pe Gourmandine, pe care v-o arat si voua:

Idee de platou aperitiv pt Paste

Continuam cu traditionalul miel de Paste, si pentru anul acesta va propun o reteta deosebita pe care am gasit-o si care arata incredibil: costita de miel in crusta (click pe link pt reteta). In loc de asparagus, voi folosi mai clasici cartofi la cuptor:

Initial am vrut sa arunc inca un fel de mancare, dar nu e bine sa facem excese (deja putem considera totul un exces si pana acum), asa ca m-am hotarat sa trec direct la desert. Tot pe site-ul anterior am gasit un fel de pasca italiana, o reteta deosebita de placinta de paste (click pe link pt reteta) pe care cu siguranta o voi incerca fiindca arata delicios:

Nu uitam de vinul care trebuie sa fie nelipsit de pe masa de Paste, precum si ouale fierte si gata – avem un meniu de Paste numai bun de pus pe masa. Pofta buna si sper ca v-a fost de ajutor!

LEAVE A REPLY