Fierbem sau nu alimentele?

0

Pierderea cea mai importanta a enzimelor din hrana o vom resimti datorita distrugerii sau deprecierii cantitatii de saruri minerale din alimente. Chimistii sustin ca prin fierberea alimentelor nu se pierd sarurile minerale care nutresc organismul, dar nu au dreptate decat intr-o oarecare masura: desi mineralele nu sunt complet pierdute, enzimele din aceste saruri sunt – fara enzime, sarurile minerale insele inceteaza a fi la fel de folositoare organismului uman, drept urmare se depoziteaza in corp ca niste reziduri.

Saruruile minerale organice nutritive se transforma in saruri minerale anorganice, lucru dovedit sa dauneze organismului intr-un fel sau altul. De exemplu, studiile arata ca pisicile si cainii de casa au mai putine carii decat animalele din gradinile zoologice din simplul motiv ca acestea din urma primesc in general mancare cruda. Deci hrana vie este esentiala aici, si nu doar in ceea ce priveste aparitia cariilor.

Alimentatia naturala, si in special mancarea neprelucrata termic nu ajuta la aparitia bolilor precum artroza, sciatica, durerile articulatiilor sau ale coloanei vertebrale. Toate astea din cauza ca nu influenteaza negativ oasele, ba din contra. Iar oasele, daca nu au mineralele necesare unei existente sanatoase, se demineralizeaza si deformeaza, pana cand incep sa apese pe nervi – iar durerile sunt ingrozitoare. Asa ca, doar cu putin efort si grija la ce mananci, poti preveni niste probleme imense in viitor – pentru tine sau, in special, pentru copilul tau!

LEAVE A REPLY