Cocktail-uri de Halloween in 2011

0

Am facut o lista de cocktail-uri de Halloween care nu trebuie sa lipseasca de la nicio petrecere tematica in 2011.

Mai jos va dam cateva idei si retetele unor cocktail-uri sangeroase sau infricosatoare ce dau foarte bine de Halloween.

Cocktail Bloody Brains – shot

Ingrediente:
50 gr vodca
5 gr suc de lime
25 gr Bailey’s Irish Cream
Stropiti cu sirop de rodii


Preparare:
Raciti vodca inainte de a o folosi. Puneti vodca si sucul de lime intr-un shaker, amestecati bine si turnati intr-un pahar. Folosind un pai, introduceti in lichid Bailey Irish Cream. Odata ce ati scufundat paiul in Bailey, puneti degetul in varf pentru a pastra lichidul in pai. Apoi scufundati paiul in paharul cu vodca si suc de lime si incet-incet dati drumul lichidului din pai ridicand usor degetul. Bailey se va “coagula” un pic datorita sucului de lime, dandu-va posibilitatea sa faceti cocoloase de Bailey.

Repetati procedeul pai/Bailey pentru a construi un “creier” in pahar. Adaugati sirop de rodii amestecului pentru a da suvitele de “sange”.

Cocktail Potiune

Ingrediente:
20 ml lichior Curacao
20 ml aperitiv Pernot
80 ml suc de portocale
80 ml suc de fructe de Passiflora
Gheata

Preparare:
Se amesteca bine lichiorul, aperitivul Pernot si sucurile Se umple trei sferturi din pahar cu gheata si se toarna in pahare. Se decoreaza cu o felie fina de portocal, fixata pe marginea paharului sau cu frunze de menta.

Cocktail Kiss in the dark

Ingrediente:
80 ml gin
80 ml lichior de cirese
10 ml vermut alb
1 felie de lamaie
1 cireasa

Preparare:
Se umple paharul de amestec cu gheata, apoi se adauga ingredientele si se amesteca. Se toarna intr-un pahar racit in prealabil, se decoreaza cu o felie de lamaie si o cireasa maraschino.

Cocktail Diablo

Ingrediente:
100 ml rom
5 ml sos Tabasco

Preparare:
Se amesteca ingredientele foarte bine intr-um pahar shoot, si se bea imediat. Se poate adauga si gheata, sau feliute de ardei iute pe maergine.

Cocktail Mlastina

Ingrediente:
2 fructe Kiwi coapte
1 lamaie verde
20 ml sirop de zahar
100 ml vodca
50 ml suc de lamaie
50 ml apa minerala
gheata zdrobita

Preparare:
Se curata kiwi de coaja, un fruct se taie cubulete, 1 fruct se taie felii. Se amesteca cu blenderul cubuletele de kiwi intr-un castron de 1 litru, impreuna cu siropul de zahar si jumatate din cantitatea de gheata. Se adauga vodca si sucul de lamaie, se amesteca si se imparte licoarea in mod egal in pahare. Se completeaza cu apa minerala si cu gheata. Se decoreaza cu felii de kiwi si lamai verzi.

Sangria

Incrediente:
2 l vin rosu (de Rioja sau orice vin rosu dulce si aromat
7-8 linguri zahar
3 lamai
4 portocale
2 piersici
2 pere
o ramura scortisoara
1/4 l apa minerala
50 ml brandy (sau cognac)

Preparare:
Vinul rece se pune intr-un recipient (carafa mare de sticla). Se adauga zaharul, lamiile si portocalele taiate felii, scortisoara, piersicile si perele curatate de coaja si taiate bucati mar. Cine doreste, poate pune si brandy sau cognac. Se amesteca si se da la frigider sa se raceasca bine. Se pune apa minerala inainte de servire si se serveste in pahare mari de vin, cu gheata in ele.

Cocktail Bloody Mary

Ingrediente:
90 ml suc de rosii
15 ml zeama de lamaie
45 ml vodca
cateva picaturi de Tabasco
1 lingura sos Worcester
cuburi de gheata
piper si sare dupa gust
1 rosie mica

Preparare:
Se agita cu gheata intr-un shaker, sucul de rosii, zeama de lamaie, vodca, Tabasco si sosul Worcester. Se strecoara intr-un pahar inalt intregul continut al shakerului. Se condimenteaza cu sare si piper. Se decoreaza paharul cu rosia ramasa.

Cocktail Acid Bomb

Ingrediente:
100 ml rom Bacardi Lemon
330 ml bere Corona
4 cuburi de gheata
2 felii de lamaie verde

Preparare:
Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca romul cu berea Corona, usor, fara sa faca spuma, se lasa 5 minute sa isi amestece aromele. Se toarna in 2 pahare de cocktail in care am pus in prealabil cate 2 cuburi de gheata si se serveste cu pai alaturi.

Cocktail Red Campari

Ingrediente:
50 ml sampanie roze
50 ml Campari
100 ml suc de portocale rosii
4 cuburi de gheata
2 felii de portocale rosii

Preparare:
Se tin ingredientele la rece peste noapte. Se amesteca sucul de portocale rosii cu sampania roze, se lasa 5 minute sa isi amestece aromele, apoi se adauga Campari. Se toarna in 2 pahare de cocktail in care am pus in prealabil cate 2 cuburi de gheata si se serveste imediat.

La care va lasa gura apa?

LEAVE A REPLY